Nyheter > Friluftsfrämjandet ökar i antalet ...

Friluftsfrämjandet ökar i antalet barnmedlemskap med 26 %

Friluftslivet har kanske aldrig varit viktigare än just i år – ett år som präglats av Covid-19 sedan i mars. Friluftsfrämjandet ser nu effekterna av det ökade intresset för naturen när de jämför medlemssiffrorna med föregående år. 19 % fler är medlemmar oktober 2020 än 2019, starkast är ökningen barnmedlemskap som ökat med 26%.

–Många har hittat ut i naturen i dessa utmanande tider, och förstått vilken fantastisk tillgång friluftslivet kan vara för vår psykiska och fysiska hälsa. Att vi nu kan se att också fler har blivit medlemmar i Friluftsfrämjandet gör oss jätteglada – det betyder att fler får komma ut på trygga, roliga och lärorika äventyr med våra duktiga ideella ledare, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef Friluftsfrämjandet.

Friluftsfrämjandets medlemsår börjar 1 oktober och i slutet av oktober ser man en stor ökning i alla ålderskategorier (barn +26%, ungdom +15%, vuxna +16 %, totalt 19 %). I antalet förskolor och skolor som förnyat sina avtal med Skogsmulle i förskolan, Skogshjältarna och I Ur och Skur har 62% fler redan nu förnyat sina avtal jämfört med 2019.

–Vårt fokus nu är att utbilda ännu fler ledare, så att vi kan möta den stora efterfrågan. Naturen kommer fortsatt spela en viktig roll för hur vi tillsammans kan hålla i och hålla ut i coronakrisen, säger Adam Bergsveen.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in