Nyheter > Fira nationaldagen i naturen!

Fira nationaldagen i naturen!

En perfekt dag för hela familjen att fira i naturen! Passa på att lära mer om allemansrätten, här är några tips för att locka med barnen ut.

Vi har tidigare tipsat om appen Skogsmulle och naturboken som finns att ladda ner för både android och ios. Med appen vill man på ett lustfyllt sätt och med Skogsmulle som vägvisare öka kunskapen om Allemansrätten hos barn i åldern 4–6 år. Appen ska också vara ett hjälpmedel som inspirerar till fantasi, kreativitet och att lägga ned mobilen – samtidigt som den öppnar upp ögonen för något annat. Naturen.

Appen finns att ladda ner här.


Foto: Friluftsfrämjandet. Bild från Skogsmulle & Naturboken - kartvyn.

Allemansrättsskolan
Svenska Turistföreningen har tagit fram Allemansrättsskolan där de på enkel svenska och med illustrationer förklarar allemansrätten. Det finns också tipsfrågor i olika svårighetsgrad att printa ut för den som vill.

Till Allemansrättsskolan.

Geocaching
Har du inte provat på Geocaching tidigare kanske det är något att testa. Det är kul att leta skattgömmor både för stora och små. Mer information finns på geocaching.se

Utsidan har fortfarande två geocachar kvar den ena i Siljansnäs Utsidan #1 och den andra på Lovön i Stockholm Utsidan #2. Välkomna att besöka dem!

Nationalparker och naturreservat
En utflykt till en nationalpark eller ett naturreservat är alltid härligt. Naturreservat hittar du på länsstyrelsens hemsida och här nationalparkerna.

Ut och njut av fågelsång och surr från insekter, titta på blommor denna försommardag i juni!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in