Dhaulagiri Ski Expedition rapport 5

Fånge i baslägret.

Av: ulindh

Just efter jag skrivit senaste rapporten om hur bra väder vi har det här i Nepal växlade himlen färg till en mörkgrå nyans och det började snöa. Vi är nu inne på fjärde dagen med non-stop snöfall. De torra solvarma stenar man satt på för att dricka morgon kaffet för några dagar sedan har nu täckts av en meter tung blöt snö.

Efter att ha varit väldigt positiv och haft ett stort självförtroende inför den kommande topp attacken är jag numer lite mer ödmjuk. En meter snö här i baslägret betyder att det är betydligt mycket mer nysnö uppe på berget vilket gör det i princip omöjligt att ta sig uppför. Det kommer att behövas minst ett par tre dagar med stark sol för att snön ska sjunka ihop och stabilisera sig innan jag vågar sätta min fot på berget igen.

Under tiden håller den djupa snön mig fånge här i Dhaulagiri basläger.
Dagarna spenderar jag med att försöka bli en bättre människa genom att läsa Dalai Lamas bok ”Ethics for the new millennium” och mina utflykter sträcker sig inte längre än till mina grannar, Holländarna och Österrikarna. Dom har ett stort Dome tält som är varmt och skönt att sitta i på kvällarna för att dricka te och beklaga sig över det dåliga vädret.

När jag nu tittar ut ur tältet ser jag att det fortfarande snöar här i bergen i Nepal.

Till Fredriks hemsida

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Efter långa diskussioner kring ämnet avgifter och allemansrätt kommer här en sammanfattning av tråden och även en omröstning. Vad tycker du i frågan?
Fler kvinnor än någonsin har anmält sig till nästa års Vasaloppet. Nu fortsätter arbetet för att få fler kvinnor att även anmäla sig till cykelloppen.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
Frågor angående ”rätt” vildmarksutrustning ökar. Vissa föremål är “nödvändiga” men de finns massa varianter! Hur lång turen är spelar roll men det ... 7 kommentarer

Vasaarenan på turskidor

7 dagars tur i februari vid Vasaloppets spår. 5 kommentarer

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.