Nyheter > Dags att rösta på Årets Äventyrare 2018!

Dags att rösta på Årets Äventyrare 2018!

Priset som Årets Äventyrare har delats ut sen 2005. Fredrik Erixon som startade utmärkelsen tyckte att det behövdes ett pris till de äventyrare, kända som okända, som inspirerar andra till att komma ut i naturen.

Nu är det dags igen att rösta fram vinnarna som får ta emot priset på Explore Outdoormässan Älvsjö den 22 - 24 mars. 

De nominerade är:

Betty Hedman, hon har skidat, cyklat, paddlat och vandrat runt hela Sveriges gräns på egen hand.

Emma Ringqvist,  korsade Atlanten ensam i en segelbåt och besökte den otillgängliga ögruppen Tristan da Cunha.

Emelie Forsberg, sprang på rekordtid Lappländska Kungsleden, 4 dagar och 21 timmar, det tidigare rekordet låg på 6 dagar 2 timmar och 51 minuter.

Linnea Nilsson, paddlade det som anses vara nordens längsta vattenväg från Käringsjön i Härjedalen till Långedrag i Göteborg. Paddlingen tog 31 dagar.

Gustav Eriksson, genomförde under 2018 Vita och Gröna Bandet, Havspaddlarnas Blå Band. För att komma till starten av Havspaddlarnas Blå Band och Gröna Bandet tog han cykeln.

Tim Bogdanov, nådde sitt livs första 8000 meterstopp, Manaslu 8163 m.ö.h, efter flera veckors kamp och utan syrgas. Det är världens 8:e högsta berg.

Erik Sander, sparkade sig på longboard från Smygehuk till Karesuando tur och retur. Han ville utmana sig själv, fysiskt och mentalt, leva i naturen och inspirera, men också för att lyfta och uppmärksamma forskningen kring sin sjukdom MS.

Hjalmar Fries, ålder är inget hinder för äventyr det är Hjalmar bevis på. Vid 81 års ålder paddlade han över 200 mil från Novgorod i Ryssland till Trondheim i Norge!

Läs mer om de nominerade och rösta!

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!