Börja torka mat till turerna framöver

Torka egen mat och planera matsedel för kommande turer är en rolig sysselsättning. Nu finns mycket rotfrukter i säsong som är bra att ha som bas i grytor med mera. Har du ingen torkapparat går det lika bra i vanlig ugn eller varmluftsugn.

Av: ulindh

Torka egen mat och planera matsedel för kommande turer är en rolig sysselsättning. Nu finns mycket rotfrukter i säsong som är bra att ha som bas i grytor med mera. Har du ingen torkapparat går det lika bra i vanlig ugn eller varmluftsugn.

Att torka sin egen friluftsmat är kul. Det är utmärkt att ha ett lager till turerna framöver så du kan laga dina favoriträtter när du ska ut.

Här finns några inspirerande artiklar i arkivet som ger bra introduktion för att komma igång.

Torka ett lager av grönsaker redan nu

Torka potatis.

Torka egen tomatsås.

Torka kyckling.

Torka kikärtor och bönor.

Grundrecept - torka köttfärs

Torkad vitkål och morot blir god sallad

Tonfisk med sweet chili (egen frystorkad rätt).

Har du frågor och funderingar kring torkning av mat så finns en utmärkt forumtråd för detta "Torka mat".

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!
Några veckor framöver kommer vi att lägga ut veckans macktips som förhoppningsvis kan inspirera till helgernas matsäcksinnehåll. Ut och njut!
Visst är det smidigt med färdiga frystorkade rätter på turerna men att torka och göra sina egna rätter är inte särskilt svårt. Planera lite och prova ...
En mattermos är smidig att ha med på turerna när temperaturen sjunker. Det går snabbt att få något värmande och matigt i kroppen, både soppor och ...

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.