Börja torka mat till turerna framöver
Torka egen mat och planera matsedel för kommande turer är en rolig sysselsättning. Nu finns mycket rotfrukter i säsong som är bra att ha som bas i grytor med mera. Har du ingen torkapparat går det lika bra i vanlig ugn eller varmluftsugn.
Av: ulindh
Torka egen mat och planera matsedel för kommande turer är en rolig sysselsättning. Nu finns mycket rotfrukter i säsong som är bra att ha som bas i grytor med mera. Har du ingen torkapparat går det lika bra i vanlig ugn eller varmluftsugn.
Att torka sin egen friluftsmat är kul. Det är utmärkt att ha ett lager till turerna framöver så du kan laga dina favoriträtter när du ska ut.
Här finns några inspirerande artiklar i arkivet som ger bra introduktion för att komma igång.
Torka ett lager av grönsaker redan nu
Torkad vitkål och morot blir god sallad
Tonfisk med sweet chili (egen frystorkad rätt).
Har du frågor och funderingar kring torkning av mat så finns en utmärkt forumtråd för detta "Torka mat".
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Enkel vandringsmat som fungerar
- Friluftsmat När det krävs över 4000kcal/dag. Är det möjligt?
- Friluftsmat Förlorar aptiten vid vandring
- Friluftsmat Intresse för "premium" frystorkad mat
- Friluftsmat Ersätta smör vid stekning över öppen eld
- Friluftsmat Kaffehjälpmedel/tekniker utomhus
- Friluftsmat Koka gröt
- Friluftsmat Näring i mat efter torkning osv