Artiklar > Börja torka din egen friluftsmat

Börja torka din egen friluftsmat

Att torka sin egen friluftsmat är en rolig sysselsättning, du kan komponera ihop dina favoriträtter och laborera med egna kryddblandningar. En fördel att börja redan nu i november är att du kan prova dig fram på kortare turer för att sen ha färdiga goda maträtter med till de längre turerna framöver.

Vi har letat fram några artiklar i arkivet som kan vara inspirerande för att komma igång.

Introduktion till att torka morötter.

Torka ett lager av grönsaker redan nu

Grundrecept - torka köttfärs

Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 1

Gör dina egna "frystorkade" rätter - del 2

Svamp finns fortfarande gott om i skogen, de passar utmärkt att torka och smula ner som kryddsättning i såser, grytor och mycket mer. Svampen går bra att lufttorka men det tar ganska lång tid, med en mattork går det snabbare och kvaliteten blir bättre.

Test av mattorkar

Har du frågor och funderingar kring torkning av mat så finns en utmärkt forumtråd för detta "Torka mat".