Banff Mountain Film Festival 2013

Återigen dags att se ett urval av filmer från världens största bergsfilmsfestival här i Sverige. Passa på att förköpa biljetter här på Utsidan - och vänta inte, förra året tog alla slut.

Av: Christer Lindh

OBS! Biljetterna på Utsidan är nu slut, men det kan finnas biljetter kvar på andra försäljningsställen

Gillar du resor, bergslandskap, avlägsna kulturer och bergssport? Då är Banff Mountain Film Festival på världsturné något du inte får missa. Festivalen som hållits i Banff, Kanada varje år sedan 1976, är världens största filmfestival inriktad på bergsfilm.

På 2013 års turné, som gästar närmare 735 ställen i 40 länder, visas ett urval med prisvinnare och publikfavoriter av de ca 300 festivalbidragen. I Sverige kan du se Banff Mountain Film Festival i Malmö, Göteborg, Stockholm, Lund och Norrköping. Flera av filmerna distribueras inte i Skandinavien utan enda chansen att se dom är under turnén. Visas i biosalonger under september och oktober.

Av ca 350 festivalbidrag visas under en kväll ett urval av prisvinnare mixat med publikfavoriter.

Av filmerna på 2013 års turné kan nämnas:

Gone Curling (Special Jury Mention)
En skildring av en brokig samling invånare i ett litet samhälle i Nya Zeeland som binds samman av sin kärlek till utomhuscurling. Desperat försvarar dom sin sport, men klimatet i de Nya Zeeländska bergen jobbar emot dom. Sevärd!

Crossing the Ice (Grand Price, Best Film, Exploration and Adventure och People's Choice Award)
Följ de Australiensiska äventyrarna James Castrission och Justin Jones på deras äventyr och försök att ta sig till sydpolen och tillbaka. Efter många förberedelser märker dom att det finns likheter mellan deras äventyr och kapten Scott's tävling många årtionden tidigare. Det finns en norrman på isen....

Wide Boyz (Best Short Mountain Film)
De engelska klättrarna Pete Whittaker och Tom Randall tränar hårt. Filmen handlar om brutal träning i en unken källare i Sheffield och den stora payoff man siktar på i sydvästra USA.

1st Afghan Ski Challenge (Best Film on Mountain Sports)
I ett stilla hörn av detta konflikttyngda land deltar ett gäng med nya skidåkare i detta lands första alpina skidtävling.

För mer komplett program, datum, biljetter, trailers m.m. se:
www.pathfindertravels.se/banff-mountain-film-festival/
www.banffmountainfestivals.ca/tour/
www.facebook.com/mountainfilm

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Under fem dagar i juni 2019 gjordes denna solovandring i Bunnerfjällen i Vålådalens naturreservat, Jämtland. 11 kommentarer
Marcus Perfjell har nu cyklat 250 mil genom sju delstater, hemlösa, kristna, skjutglada, vanliga amerikanare har alla hälsat honom välkommen. Här kan ... 2 kommentarer

High Coast Trail

Med snabba steg upplevde de Skuleskogens Nationalpark i höstens glödande färger under oktober månad. 1 kommentar
Återigen dags att se ett urval av filmer från världens största bergsfilmsfestival här i Sverige. Passa på att förköpa biljetter här på Utsidan - och ... 1 kommentar
Vi samlar här filmtips från olika långfärdsskridskotur. Tipsa oss gärna! Se och njut!

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.