Artiklar > Att skapa ett outdoor-märke - Del 5

Att skapa ett outdoor-märke - Del 5

Av: Norra

Inspiration

Inspiration är viktigt. De flesta av mina inspirationskällor har jag haft ända sedan studenttiden och några har jag haft möjligheten att besöka på riktigt nära håll. 

För att nämna några:
- Apple
- NASA
- Naoto Fukasawa
- Dieter Rams

För mig har dem alla en sak gemensamt; dem lämnar inga detaljer åt slumpen.

Varumärkesregistrering

En stort steg i resan med att skapa detta outdoor-märke var när vi äntligen fick namnet NORRA registrerat på patent och registreringsverket! Det var inte en självklarhet och det tog lång tid, men nu är det gjort! 

Lanseringen

Arbetet med vår friluftsbyxa pågår för fullt.
Funktionerna börja komma på plats, material har börjat att införskaffats och detaljer utvecklas. Mönster och prototyper görs och relationer med produktionspartner etableras. Mer information om allt det här kommer vi återkomma till.

Nu ville jag bara ta tillfället i akt att berätta lite om hur vi planerar att genomföra lanseringen av byxa. En väldigt viktig del av denna resa är Du. Vi vill att Du ska vara en del av detta redan från början. Det är därför som vi försöker dela med oss så mycket vi kan av vår resa längs med vägen. Vi vill få Din feedback, erfarenhet och stöd i det här projektet från början.

Att designa och utveckla en produkt är bara ett litet första steg. För att kunna ta det andra steget och få detta projekt att lyfta är vi också mycket beroende av Ert stöd. För att kunna tillverka denna friluftsbyxa på ett bra sätt måste vi köpa ganska stora volymer. Större volymer än vad vi kan finansiera själva och det är här vi behöver Din hjälp igen och stöd på vägen.

När byxan väl är helt klar måste vi säkra ett antal förbeställningar för att kunna placera den första produktionsordern. Planen är att lansera byxan via crowdfund-plattformen Kickstarter (www.kickstarter.com). Kickstarter är en bra plattform där vi kan skapa en lanseringskampanj och ta in förbeställningar. Om allt går som vi har planerat, så startar kickstarter-kampanjen i slutet på sommaren.

Fortsättning följer.

Text & Foto: Jacob von Matern

För mer info och blogg på engelska kolla in www.norraoutdoor.com

För mer bilder och inspiration följ gärna Norra på facebook: www.facebook.com/norraoutdoor och instagram: @norraoutdoor

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar