Artiklar i kategori Mat/Typ/Huvudmål

Sida: 1 2 3 4 5 Nästa Sista 

Torkad tomatsås

Det är enklare än du tror att torka tomatsås och annat blött. Läs mer

Tomatpesto på torkad tomat

Tomatpesto passar bäst till pasta, men passar även utmärkt till potatis eller som tillbehör till grillat. Läs mer

Tonfisk med sweet chili (egen "frystorkad" rätt)

Tonfisken torkar du i vanlig ugn (50 grader) eller i torkugn (50 grader). Läs mer

Torkad kyckling

Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka. Läs mer

Torkad potatis

Det viktigaste när du torkar potatis är att du förväller den, annar blir den grå! Läs mer

Svampcrêpes

Dessa svampcrêpes är egentligen vanliga pannkakor med "svampstuvning" gjord på pulversås/ pulversoppa. Läs mer

Svampomelett

Svampomelett passar perfekt till en soppa. Läs mer

Stekt lax med teriyakisås och sesamfrö

En rätt som du nästan inte kan misslyckas med. Det är bara att steka laxen sen hälla över teriyakisås och sesamfrön - voilà! Du kan äta rätten som den är, till ris eller på bröd. Läs mer

Stekt / grillad halloumi med bröd

Stekt eller grillad halloumi är bland det godaste som finns! Lägg osten mellan bröd och lägg på lite tomatsalsa (eller tacosås). Läs mer

Stekta enchiladas med bönfyllning

Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller veckovis (om inte mer) om de ligger i sin förpackning. Parmesanost håller flera dagar utan kyla. Ska du vara ute längre kan du torka ost eller köpa torkad ost. Läs mer

Stekpannerökt abborre

Ett enkelt sätt att röka fisk är att lägga den insaltade fisken på galler över elden med en stekpanna över (eller vad du har tillgängligt). Läs mer

Rökt fisk i Trangialåda

Att rök fisk är faktiskt ganska lätt och dessutom fantastiskt gott! Det finns bärbara rökar som används med t-sprit som bränsle men nackdelen är att de är tunga. En egentillverkad rök gjord av en aluminiumlåda med ett nät eller en plåt att lägga fisken på är ett mycket lättare alternativ (trangia har flera olika storlekar). Röken ställer du på ditt friluftskök. Om du ska röka mycket fisk är en liten brännare för t-sprit ett bra alternativ, det blir billigare och inte ger så mycket avfall ... Läs mer

Rotfruktssoppa

Det är perfekt att förbereda ingredienserna hemma (skala och skära i bitar). Torkar du ingredienserna kan du laga soppan på vandringsturer när du inte vill bära så tungt. Läs mer

Raggmunk med eller utan fläsk

Underbart gott och väldigt enkelt att göra på en stekhäll eller stekpanna. En rätt om uppskattas av alla. Läs mer

Råstekta rotfrukter

Väldigt enkelt - underbart gott! Råstekta rotfrukter kan ätas som de är eller med bönor eller kött. Det smarta här är att alla ingredienser förbereds hemma. Den som vill torkar ingredienserna för att ta med på längre turer. Läs mer

Rödbetssoppa

Soppan får helt olika karaktär beroende på vilken olja du väljer att använda. Jag skulle använda en svensk rapsolja, alternativt en mildare olivolja. Om du tröttnat på soppa kan du istället välja att råsteka de blötlagda rödbetorna. Då blötlägger du dem utan kryddor, pressar ur vattnet och tillsätter kryddor och buljong sist. Läs mer

Pasta med mögelost och nötter

Det går att torka mögelost vilket gör att du kan ta med den här rätten på fjällturen. Enklast är däremot att använda osten som den är på en dagstur eller om det är kallare ute (höst och vår) så kan du förvara den i ryggsäcken i flera dagar. Läs mer

Pinnbröd - grundrecept

Pinnbröd är barnens favorit! Njut med smält smör i hålet där pinnen satt, du kan även hälla i en socker- och kanelblandning. Läs mer

Potatisomelett

Det bra med en potatisomelett är att den går fort att göra och att den mättar bra. Det bästa är att använda kall potatis. Därför är rätten bäst för dagsturer eller till första dagen under flerdagarsturer. Toppa gärna med skinka för att få en bra sälta på rätten. Läs mer

Panerad stekt ost

För ostälskaren! Tartarsås och surkål är gott till. Läs mer
Sida: 1 2 3 4 5 Nästa Sista 

Partner<annons>

Sök ord i texten

Recept

<% if (false): %> <% endif %>