Artiklar i kategori Aktivitet/Matlagning

Sida: 1 2 3 4 5 Nästa Sista 

Lekfull satsning på ökad kunskap om allemansrätten

15 000 guider, 3000 kortlekar och digitalt spel – stor lekfull satsning på ökad kunskap om allemansrätten. Friluftsfrämjandet startar nu en stor informationssatsning om allemansrätten, där lek får stå i fokus. Läs mer

Ut och njut av en gökotta!

Under Kristi himmelfärdshelgen har det funnits en tradition att fira gökotta genom att en tidig morgon, gå ut och skåda och lyssna efter fåglar, särskilt göken förstås och äta frukost i det gröna. Läs mer 1

Torka mat till våren och sommarens turer!

Vi fortsätter att tipsa om bra saker att börja torka för att ha med ut till vårens och sommarens turer. Läs mer 1

Torka mat till sommarens turer!

Om du vill torka egen mat till sommarens turer kan det vara bra att börja fundera och planera nu. Här får du lite tips för att komma igång. Läs mer

Stormköket är Årets julklapp 2020

2020 har varit de stora beteendeförändringarnas år. Kramar har bytts mot social distansering och semestern har blivit svemester. Detta har lett till att svenskarna har umgåtts mer utomhus, både i lokala grönområden och ute i naturen. Trenden har också synts i detaljhandelns försäljning. Årets julklapp är därför stormköket. Läs mer 5

Ta med hemgjord blåbärssoppa på turen

Hemgjord blåbärssoppa är enkelt och snabbt att laga till. Gör den färdig hemma eller laga till på stormköket. Värmande och god blir den och passar också som en läcker efterrätt, gärna med en klick grädde i. Läs mer

Böcker för höstläsning

En ny svampbok med fakta om svampens historia och med läckra matrecept. För skidåkningsentusiaster en bok om skidåkning, närvaro och medvetenhet. Oviksfjällen har fått en hyllningsbok med bilder från Storsjön ända upp på fjället. Läs mer

Södra Småland först ut med certifierade naturguider

Det är vid Åsnen söder om Växjö som Naturturismföretagen certifierat naturguider för första gången i Sverige. Tre guider kan numera titulera sig Certifierad Naturguide och de verkar inom vitt skilda områden – berättarvandringar, yoga i naturen samt matlagning med naturen som skafferi och fond. Läs mer

Gör en soppa från naturens skafferi

Nu går det redan att börja skörda av vad naturen har att bjuda på. Nässlorna skjuter fart så fort snön smält och vårsolen tittar fram. Fira in våren med en soppa från naturens skafferi. Läs mer

Pinnbröd och frukostbullar - enkelt och gott

Pinnbröd är enkelt och gott att göra samtidigt som det blir lite pyssel kring lägerelden. Det går att variera pinnbrödet mycket med olika kryddor, sylt och smör. Med samma recept blir det goda frukostbullar. Läs mer

Torka fisk

Prova på att torka fisk och gör en god gryta eller mustig fisksoppa nästa gång du ska ut på tur. Här får du veta hur du gör och några receptförslag. Läs mer

Torka en grönsaksröra

Det här är en bra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Den går också bra att använda som sås. Läs mer 1

Torka kyckling - så här gör du

Att torka kyckling till sina egna maträtter är inte svårt, gör så här och du kan laga till goda kycklingrätter på turen. Läs mer 1

Friluftsgodis till jul

Det här friluftsgodiset är gott och passar perfekt på julens godisbord. Testa själv att göra fruktremmar och snabba choklad och kokoskakor. Läs mer

Smörgåsar för dagsturen

Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips! Läs mer 2

Varma drycker för kyligare dagar

Nu är det kyligare tider och vad är bättre än att ha något gott att värma sig med på turen. Kaffe och te i all ära, här kommer några förslag på andra värmande drycker. Läs mer 1

Torka svamp i höst

Det finns mycket svamp i skogen i år. Torkar du den så håller den i flera år och det går både enkelt och snabbt att använda till matlagning. Läs mer

Ny bok - Snabblagat på tur

Eric Tornblad har kommit ut med en ny bok - Snabblagat på tur - utgiven på Calazo förlag. Här kommer ett recept ur boken. Läs mer 2

Kom igång och torka mat!

Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats. Läs mer

SM i utomhusmatlagning

2019 hålls tävlingen SM i utomhusmatlagning för fjärde gången. Nu börjar tävlingen på allvar sprida sig över Sverige. Finalen den 15 september på Billingen, Skövde kommer att föregås av inte mindre än sex deltävlingar spridda över landet. Läs mer
Sida: 1 2 3 4 5 Nästa Sista 

Recept och artiklar

Sök ord i texten

Alla kategorier

Logga in

Tips!