Artiklar i kategori Aktivitet/Matlagning

Sida: 1 2 3 4 Nästa Sista 

Södra Småland först ut med certifierade naturguider

Det är vid Åsnen söder om Växjö som Naturturismföretagen certifierat naturguider för första gången i Sverige. Tre guider kan numera titulera sig Certifierad Naturguide och de verkar inom vitt skilda områden – berättarvandringar, yoga i naturen samt matlagning med naturen som skafferi och fond. Läs mer

Gör en soppa från naturens skafferi

Nu går det redan att börja skörda av vad naturen har att bjuda på. Nässlorna skjuter fart så fort snön smält och vårsolen tittar fram. Fira in våren med en soppa från naturens skafferi. Läs mer

Pinnbröd och frukostbullar - enkelt och gott

Pinnbröd är enkelt och gott att göra samtidigt som det blir lite pyssel kring lägerelden. Det går att variera pinnbrödet mycket med olika kryddor, sylt och smör. Med samma recept blir det goda frukostbullar. Läs mer

Torka fisk

Prova på att torka fisk och gör en god gryta eller mustig fisksoppa nästa gång du ska ut på tur. Här får du veta hur du gör och några receptförslag. Läs mer

Torka en grönsaksröra

Det här är en bra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Den går också bra att använda som sås. Läs mer 1

Torka kyckling - så här gör du

Att torka kyckling till sina egna maträtter är inte svårt, gör så här och du kan laga till goda kycklingrätter på turen. Läs mer 1

Friluftsgodis till jul

Det här friluftsgodiset är gott och passar perfekt på julens godisbord. Testa själv att göra fruktremmar och snabba choklad och kokoskakor. Läs mer

Smörgåsar för dagsturen

Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips! Läs mer 2

Varma drycker för kyligare dagar

Nu är det kyligare tider och vad är bättre än att ha något gott att värma sig med på turen. Kaffe och te i all ära, här kommer några förslag på andra värmande drycker. Läs mer 1

Torka svamp i höst

Det finns mycket svamp i skogen i år. Torkar du den så håller den i flera år och det går både enkelt och snabbt att använda till matlagning. Läs mer

Ny bok - Snabblagat på tur

Eric Tornblad har kommit ut med en ny bok - Snabblagat på tur - utgiven på Calazo förlag. Här kommer ett recept ur boken. Läs mer 2

Kom igång och torka mat!

Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats. Läs mer

SM i utomhusmatlagning

2019 hålls tävlingen SM i utomhusmatlagning för fjärde gången. Nu börjar tävlingen på allvar sprida sig över Sverige. Finalen den 15 september på Billingen, Skövde kommer att föregås av inte mindre än sex deltävlingar spridda över landet. Läs mer

Vegohajk – ny kokbok med vegetarisk mat för stormkök och lägereld

Ny kokbok med vegetarisk friluftsmat. Smakprov på två recept - bolognese och kokoskryddris. Läs mer

Äppelkaka

Veckans recept - nu är det är dags att lyfta fram en efterrätt. En underbar äppelpaj som kan göras på fjället där varje gram räknas eller på paddelturen där det går att lyxa lite med vikten. Läs mer

Veckans recept - Zuccini och rödbetsplättar

Här är det smarriga färgglada plättar som lätt kan stekas både på muurikka över öppen eld eller i spritkökets stekpanna. Läs mer

Svamprisonotto

Veckans recept ur receptsamlingen är en krämig, riktigt smakrik och mättande risotto Läs mer 3

Pasta med nötbolognese

Veckans recept från Utsidans receptsamling - här är en smakfull vegetarisk pastasås gjord på nötter, grönsaker och soltorkad tomat. Läs mer

Så här gör du supergott banangodis!

Det här banangodiset smakar gott och friskt med hjälp av citronsaft. Gör dessa och du har ett perfekt godis till nästa tur! Läs mer 2

Fototävling! Mitt bästa Trangiaminne

Dags för en ny fototävling - Mitt bästa Trangiaminne! Trangia sponsrar med fina priser. Var med och tävla! Läs mer
Sida: 1 2 3 4 Nästa Sista 

Partner<annons>

Sök ord i texten

Alla kategorier