Artiklar i kategori Mat/Typ/Efterrätt

Vad äter man på en fjällvandring?

Här är bra och praktiska tips vad du kan tänka på kring matplaneringen inför kommande vandringar. Läs mer 3

Äppelkaka

En underbar äppelpaj som kan göras på fjället där varje gram räknas eller på paddelturen där det går att lyxa lite med vikten. Läs mer

Ris á la malta

En variant på ris á la malta, som tar lite energi, men är väldigt god. Läs mer

Le gâteau renversé aux pommes

En fjällvariant av den klassiska franska äppelpajen Tarte Tatin. Läs mer

Stekta nektariner

Så enkelt men så gott. Nektariner som steks över öppen eld (går lika bra på sprit/gaskök) är en perfekt avrundning på en friluftsmiddag. Vill man lyxa till det så tar man med sig en ... Läs mer

krabbelurer

Krabbelurer är en slags sockerkaka som man kan tillaga på öppen eld eller glöd eller stormkök. Vi brukar göra dom när vi är ute på hajk med scouterna. Läs mer

Hemmagjord Lönnsirap

Ingridienser: 1 l Vatten 1 l Lönnlöv 8 dl Socker ev. lite citronsyra För er som gillar pannkakor och plättar t.ex är detta en billig och enkel sirap att göra. Plocka en liter gröna lönnblad(ej ... Läs mer 2

Chokladbanan

En banan skåras på längden och i skåran trycker du ner några bitar blockchoklad. Rulla in i folie eller placera som sådan i glöden där den får ligga tills chokladen smält. Ät direkt med ... Läs mer

Apelsinbakad sockerkaka

Tag en apelsin. Gröp ut innanmätet. Häll i en god sockerkakssmet. Lägg på glödbädd tills klart. Blev det gott? Vi gjorde detta på vårt sommarläger, juniorscouter och uppåt. Det fungerade utmärkt, ... Läs mer

Chokladpudding och marsànsås

Dubbla portioner chokladpudding till en vanlig portion marsànsås, kom på detta när vi skulle äta chokladpudding på en hajk, och marsánsåsen var på utgående datum, de flesta inklusive jag var ... Läs mer

Partner<annons>

Köp färdiga menyer på Friluftsmeny.se

 

Sök ord i texten

Alla kategorier

 

Logga in