Mest klättring och känslor runt om men även små livsöden

klättertokig helt galen.

Användarnamn: klätterpojken

Intressen: Klättring, Fiske, Turskidåkning, Utförsåkning, Musik

Mer på profilsidan




2018:
Mars, April, Maj
2018-04-22

Konstiga saker i skogen del 2

Vi fortsätter med den omåttligt populära serien och vi startar igång genast med bild nr. 1 håll i er nu kör vi.

Första bilden visar en lykta som är fint upphängd på ett litet klippstycke i Huddingetrakten. Det jag undrar är om den har hängt där tills den blev så där rostig eller har någon hittat den i närheten och hängt den där. Det konstiga tycker jag är att du får trava upp en bit i snårig gräs slänt innan du kommer till klippan. Om jag hittade något sådant och hängde upp på den skoj skulle jag hängt den på närmsta träd och inte gjort mej så mycket besvär.

Bild nummer två är kanske inte så konstig men rätt ball. Det visar en så kallad häxring eller älvring. Förr i tiden så kunde man drabbas av sjukdom om man kissade i den. Så se upp var du kissar.

Bild nummer tre visar en stege. Ja ja det ser väll alla. Men det konstiga är att det är rätt lång bort från civilisationen. Jag byggde också kojor som barn men vi gick inte 30 min rakt ut i väglös terräng släpandes på en massa virke. Stegen var rätt rutten så jag gick aldrig upp i den.

Bild nummer fyra en hög med skrot. Tyvärr kommer jag inte ihåg var bilden är tagen men det är någonstans i Huddinge skogarna. Skulle gissa på att det för länge sedan låg ett hus här och det som är kvar är det som tar längst tid på sej att brytas ner. Men vad vet jag.

Slutligen bild nummer 5 som visar ett Becel paket. Hittat i Talludden där någon har haft picnic och sedan slängt paketet i skogen. Fy fy och aja baja.

Läs om mer tokerier och upptåg på

www.detvertikala-perspektivet.com

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2018-04-23 12:25   seasteel
Kul med oväntade saker. Visst har jag reflekterat ibland över hur vissa saker har hamnat på oväntade ställen.

1) För några år sedan var jag långt inne i Tyresta-skogen när jag såg en, relativt ny, aluminiumstege stå lutad mot en björk. Mycket oväntat eftersom det var långt till närmsta hus och vanligtvis brukar man nog inte släpa med sig en fullstor villastege. Min teori är att det är scouterna som ställt den där, kanske som en del i en skattjakt eller äventyrsbana då de ofta håller till i Tyresta på sina hajker.

2) Hittade ett mycket rostigt avgasrör inklusive bakre ljuddämpare mitt på en skogsstig. Inte så märkligt i sig kanske då avgasrör förefaller ligga lite här och där. Men just denna del av stigen är tätt kantad av träd och mycket smal så det är helt omöjligt att ett fordon kunnat köra där. Jag känner dessutom området väl och vet att närmsta farbara väg ligger minst 1km bort, Så hur och varför avgasröret hamnat där är en gåta. Kanske var stigen en gång i tiden en liten skogsväg? Med tanke på trädens storlek så måste det ha varit 30 - 40 år sedan.
 
Svar 2018-04-24 22:36   klätterpojken
Ja det där med avgasröret låter ju märkligt. Men det är det som är kul det lite mystiska. Jag kan gå igång totalt och ha alla möjliga teorier om hur sådana saker har hamnat på helt fel platser. Men man skulle ju inte vilja veta heller hur det hamnat där för då förstörs hela grejen tycker jag iallafall. Lite som att försköna och krydda en historia lite gran.
 
2018-04-26 17:47   TROY GARNER
Blomjord på klippavsatser är för gerillaodlingar med marujana.Stegar i skogar är ibland för knarkgömmor(andra gömmor också).Det är säkrare uppe i en tall än nergrävt för nyfikna hundnosar.Har själv spårat upp stegar långt inne i skogar och sedan även i samma skog hittat knarkgömmor 10 meter upp i träd.Haha sanslöst
 

Läs mer i bloggen

2018-05-28

Utstirrad av en ko.

Korta berättelser om några fantastiska händelser i mitt liv som klättrare.

Jag var ute på ett klätterprojekt som legat på is i flera år då det dels fallit i glömska och dels var för hårt för mig. Idag är det ett fullt möjligt projekt att genomföra. Och när jag hänger där i repet så går ett gäng kossor förbi i hagen mitt emot klippan och alla kossor bara lunkar förbi förutom denna som stannar till en lång stund och glor på mig bara som en ko kan. Sedan går den till sina ko kompisar. När de går tillbaka ställer sig samma ko och glor på mig igen lika lång stund som förra gången.

2018-04-12

Dagen då jag kunde blivit arkebuserad

Vad fanns egentligen i den där väskan? Vem hade lagt den där? och såg dom mej som hängde där i repet? hade jag blivit vittne till något kriminelt? Frågorna är många men få svar har givits.

Detta är berättelsen om "Dagen då jag kunde blivit arkebuserad.

2018-04-02

Konstiga saker i skogen

Ofta när jag är ute och klättrar så hittar jag saker som är totalt malplacerade och detta inlägg ska handla om just sådana saker.

Bild nr 1. Föreställer tre påsar jord som jag hittade under en sten när jag klättrade ute vid Mörtsjön i Balningsta. Det är en ganska bra promenad från bilen till klippan 15-20 minuter typ. Dessa påsar låg uppe på berget där det inte ens finns några stigar. Jag spekulerade länge hur dom hade hamnat där. Det var allt ifrån att någon skulle plantera träd till att det låg något annat i dem som hade gömts. Det var rätt stora påsar ca: 5 kg så den som bar dit dem måste verkligen ha ett syfte med det.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...