Landskapsfotografi

Användarnamn: Wanchai

Intressen: Paddling, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

2020:
Juni
2020-06-28

Paddling vid Drottningholm

Jag är inte jätteförtjust i gassande sol men en god vän ville så gärna testa min uppblåsbara kajak så vi tog oss ut till Kärsön (västra Stockholm) på sommarens hittills varmaste dag...

Om man gillar lugn och ro så är paddling vid Kärsön inte att rekommendera. Det var kö ända ut på Drottningholmsvägen men tillslut kom jag fram och jag hittade även en parkeringsplats. 

2020-06-22

Premiär med "nya" kajaken

Äntligen var det dags för premiärtur med min nyköpta kajak! Det blev sjön Orlången i södra Stockholm med start vid Sundby gård. Där går det att parkera gratis i tre timmar vilket passade perfekt. Det finns även en annan parkering där man i vanliga fall får stå åtta timmar gratis men den är avstängd på grund av nedskräpning. Jag tycker det är jättetråkigt att folk bara slänger sitt skräp i naturen. När jag vandrar i skogen brukar jag ha med en soppåse och ett par handskar så att jag kan ta med mig skräp som jag hittar. Det kanske är lika bra att ha med en soppåse när jag paddlar också? Hur gör ni paddlare som är mer erfarna?


Förberedelser
Nu var det dags att pumpa upp kajaken. Det gick häpnadsväckande snabbt, tack vare den stora dubbelverkande pumpen. Jag kan varmt rekommendera en sådan! När det var dags att bära ner kajaken till vattnet kände jag hur "tung" den var. 25 kg är kanske inte så mycket för en vanlig kajak men jag blev förvånad över att den ändå vägde så mycket. Lyckligtvis hade jag lyckats övertala en vän att följa med mig så det gick bra att gå de ca 200 metrarna ner till vattnet.

2020-06-21

Min första kajak

Min första kajak

Jag hade aldrig paddlat kajak förut men bestämde mig för att gå en prova-på-kurs. Jag tyckte ärligt talat att det var lite läskigt i början (balansen) men ganska snabbt kände jag mig lite tryggare. Direkt efter kursen kom en kajakbutik och demonstrerade uppblåsbara kajaker. Dessa var mycket stabilare än kajken jag hade under kursen. Jag har inte så mycket lagringsutrymme eftersom jag bor i lägenhet så en uppblåsbar kajak kändes som ett smart alternativ. Dessutom lockades jag av möjligheten att "bygga om" kajaken från singel till tandem.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...