Hit och dit i vår vackra natur.

Användarnamn: ulindh

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Paddling, Foto, Utförsåkning, Skriva

Mer på profilsidan


2017-10-05

Firade en friluftsjubilar igår!

Friluftsfrämjandet firar 125 år i år och kalaset gick av stapeln igår i Hagaparken, Stockholm. I strålande sol och kyliga höstvindar samlades en massa friluftsfolk och barn från I Ur och Skurförskolor för att fira. På plats fanns också kronprinsessparet Victoria och Daniel för att premiärspringa Skogsmulles hinderbana. 

När Friluftsfrämjandet bildades 1892 hette det Skidförbundet, då var det industriarbetarnas hälsa och kondition som behövde förbättras. Idag är det barn och ungas hälsa med alltmer stillasittande som står i fokus. Nu arbetar man för att öka deras aktivitet och rörelse både i skolan och på fritiden. Forskningen visar att mer rörelse både ute och inne främjar både hälsa och inlärning. Det görs en del redan idag i skolorna med nätverket "Spring i benen" och Skogshjältarna som arbetar med barn i utsatta områden, men mer måste göras.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.