Bloggar > Ullis blogg

Ullis blogg

Hit och dit i vår vackra natur.

Min dagliga skogspromenad Placerad på karta

Jag går varje dag i skogen med vår hund Elvis. Det är sån tur att vi har både skog och vatten nära där vi bor. En fin stig som går utefter Mälaren med ett rikt fågelliv och blandskog. Att vandra i samma område hela året och upptäcka årstidernas växlingar är både berikande och avkopplande, något man önskar att alla skulle kunna unna sig.

Ibland möter vi många hundar och människor men på denna promenad var vi väldigt ensamma.

Mälaren låg stilla och fin på morgonen.

"Har du någon godis matte?"

En bit upp på stigen får vi utsikt över vattnet, inga svanar, gäss, paddlare eller båtar syntes till.Björklöven skiftar i storlek och har en härlig frisk, ljus grönska just nu.

Lönnens knoppar är som små blommor.

Tänk om några veckor blommar dessa liljekonvaljer med sina vita klockor, nu ser de mest ut som gröna spjut som skjuter upp ur marken.

Jag tycker om alla årstider och skiftningarna som följer med dem. Här kommer två bilder från samma plats, den första som det ser ut nu och den andra som det såg ut i oktober.
Här fick en fågel sätta livet till någon gång i förra veckan nu har fjädrarna spridits runt och bara några ligger kvar på stenens topp.


Elvis sitter gärna kvar på stenen och spanar en stund för att se om det händer något kul i omgivningarna.

Storskogen som är vår närmsta skog och ligger mitt i villaområdet är liten men har väldigt mycket som jag gillar. Snårig skog, kärr, granar, stenar fallna träd som får ligga kvar, kojor som barn har byggt, stigar som går kors och tvärs.

Så här ser det ut vid kärret.

I flera veckor har grodorna lekt här och nu syns resultatet i vattnet.Det är härligt att varje dag vandra runt på stigarna här och njuta av naturen väder och vind.

Postat 2014-04-28 21:54 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook