Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Att få med tonåringar på friluftsliv ? Idre Fjäll

Efter att tillbringat två veckor i alperna kom vi hem nöjda och mycket belåtna på lördagen. Snabbt  byggdes vår äventyrsbil om till en "vanlig familjebil" - Mazda MPV. Vi packade om allt .......och tvätten, ja den tog vi med oss. 

Nu var det dags för nästa äventyr, denna gång med alla barnen......trodde vi..........

Vandra i Lilleputtlandet Liechtenstein

Efter vår tur i Schweiz och Italien hade vi bara ett Alpland kvar att vandra i. Så självklart tog vi oss dit innan vi skulle styra kosan (Äventyrsbilen) hemåt.

Det  spöregnade och vi såg inga berg, bara moln och regn. Vad gör a nu då?

Vandra i Italien Val Grande Nationalpark

Efter Schweiz tog vi en liten tur in i Italien. Det fanns en flik i Italien som sträckte sig upp i Schweiz, och på bilkartan såg vi Val Grande Nationalpark. Den måste vara bra att vandra i . Så på vinst och förlust körde vi över gränsen och försökte hitta nationalparken som var enormt stor. Men vi missade den och kom efter ett kort tag ut på andra sidan fliken av Italein och där var Schweiz igen. Igenom tullen och, nej nu vänder vi tillbaka igen och genom tullen en gång till. De undrade vad vi höll på med.

Skyltningen i Italien är inte den bästa så vi hade missat ett rätt stort samhälle där infarten skulle vara. Efter ett tag hittade vi Malesco och tog oss upp på en smal väg upp i bergen. En skylt förkunnade att nu var vi i Nationalparken, men vart skulle vi vandra? Ingen information fanns någonstans. Vi fortsatte vår färd upp i bergen och plötsligt tog vägen slut.

Den största glaciären Schweiz Del 8

Vi vaknade och världen var vit av snö. Schweiz Del 7

Saas Grund - Kreuzboden - Allmagelleralp - Saas Grund.

När vi vaknade hade det kommit snö och vi fick problem med att vandra på glaciären som vi hade tänkt. Vi pratade med turistbyrån och de sa att det var livsfaligt att gå på glaciären.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.