Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Vandring i Zermatt - Bergsklättrare på Pollux (Schweiz Del 4)

Efter Kandersteg kom vi till Zermatt. Eftersom man inte kan åka in till Zermatt med bil tog vi in på en camping i Täsch.

Vi träffade på ett gäng svenskar som hade träffats på en bergsklättringsresa till Kina. De var från olika delar av Sverige. Norrköping, Göteborg mm. De höll på att packa sin utrustning hela kvällen för att dagen efter bestiga toppen av Pollux 4092 m.ö.h. De var lite nervösa pga att vädret skulle bli sämre. Vi träffade grabbarna dagen efter och de hade inte kommit ända fram. De fick avbryta pga åska och snöoväder.

Helena som Kofösare. Schweiz Del 3

Denna dag ville vi gå lite kortare än gårdagen då den var rätt fysikt krävande. Vi ska ju inte ta slut på oss innan vi knappt har startat.

Vi tog liften upp från/till Sunnbüel, samma plats vi började vår första vandring dag 1.

Den bästa vandringen vi gjort??? Schweiz Del 2

Även vår andra dag i Schweiz tillbringade vi i Kandersteg. Idag beslutade vi oss för att gå en vandring från toppstationen av bergbanan Oeschinensee och mot Blumlisalphütte (2837 möh). Vandringen t/r tar ca 7,5 timme och man har fantastisk utsikt ut över glaciärerna. Från Oeschinensee följer man leden upp över Hohtürli passet och rakt in i Kiental.

Vandring i Schweiz - Del 1

Nu är vi på väg hem igen efter 10 dagars härlig vandring i Schweiz (och en liten tur till Italien och Liechtenstein). Härligt med trådlösuppkoppling! Kopplade upp oss så fort vi kom in i Sverige via Helsingör.

Nå väl, efter att på söndagskvällen för nästan två veckor sedan ha lämnat samtliga barn på olika håll styrde vi vid 19.00 tiden vår ”äventyrsbil” ner mot Europa.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.