Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


Ska ni se på nåt...

...eller bara gå ut?

Frågan fick jag av en gästande person tidigare idag och han syftade förstås på min  förestående semesterresa norrut.

Ja, svarade jag glatt, vi ska se på Sareks nationalpark!

För min inre syn passerade dalgångar, fjälltoppar, glaciärer, brusande jåkkar, vackra tältplatser, blommor, verkligen något att få se.

Jamen, envisades min gäst, ska ni inte titta på nåt?

Njaäe, jo, om det blir tid över kanske det blir lite turistande i Jokkmokk, sa jag då, och då verkade han ganska nöjd. Samtidigt nuddade tanken vid att hyra en kanot och paddla i Kvikkkjokk, men det sa jag inte för det skulle säkert också räknats till att "bara gå ut"

Två arbetveckor kvar, sen två dagar på O-ringen i Eksjö, sen reser vi norröver för att - BARA GÅ UT!

Det bästa jag vet!!!

 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-07-04 22:14   Elna
Pax för att sitta kattvakt!
 
2009-07-04 22:17   BrittMarie
Jag har redan paxat kattens riktiga matte för det, ni får slåss om jobbet ;)!
 
2009-07-05 11:29   Annicas fjällängtan
Ja det är ju det som är grejjen. Att bara gå,vara, finnas och det räcker.
 
2009-07-05 22:07   brigas
"Se på nåt",antar din gäst inte har en aning om allt man ser på en fin vandring.
Ta lite fina bilder av busstation,mataffär,souvenirförsäljningsstånd,pizzeria etc och visa så blir väl nyfikenheten tillfredställd;och sen i förbifarten sånt ni såg när ni "bara" gick.
Det är väldigt paddelbart ännu i Kvikkjokk,högt vatten,men det ändras ju snabbt.
 
2009-07-22 21:10   Raskesven
Så är det. En liten omskrivning á la Stenmark, "det är bara att gå". Själv delade jag upp semestern i tre veckors vandring, tre veckors jobbande, två veckors vandring. De sist nämnda återstår. Sparat lite att fylla på rödhelgerna med:-)
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...