Bloggar > Fjällfunderingar...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Det doftar vår!

Det är vår i luften!

Jag har känt den där speciella doften i luften några gånger nu, den doft som bara kan kännas om vårkvällar när temperaturen sjunker efter en solig dag.

Vårblommor börjar komma fram, tussilago, blåsippor, krokus och tulpanblad. Ljusa morgnar och kvällar. Fåglar som sjunger. Om bara inte vinden var så förtvivlat kall...

Skidsäsongen är snart bara ett minne blott. Nu har jag inte åkt sen förra fredagen, då var det riktigt vintrigt med nästan en decimeter nysnö men det har smält bort och skidspåret ser inte längre så inbjudande ut. Nu får det bli cykelträning istället. Min medvandrare kommer även att göra mej sällskap på cykelturerna i vår, han var och köpte sig en bra cykel förut idag!

Nu måste jag snart komma iväg ut i skogen med tält, sovsäck och lägereld...

Inte en enda tältnatt hittills i år, jag är sen i starten.

Skidträningen har tagit tid. Utsocknes boende, vuxna barn behöver hälsas på. Medvandraren bara jobbar och jobbar, varenda helg  nästan, och jag har inte haft lust att gå ut ensam. Månne jag har gått och blivit social på gamla dar?

Planering för sommarens fjällvandring är något påbörjad. Det ska bli en tur i Sarek. Kanske tio år sen jag gick där sist, dags igen. Med sällskap!

Fast en ensamtur vill jag också ha, framåt höstkanten, i Jämtland, troligen.

Men först lite småturer  mera hemmavid. Kanske Hökensås igen eller en tur i Hallandsskogarna, Store Mosse, Komosse... Det kan nog bli ett bra friluftsår i år också!

 

 

Postat 2009-03-21 21:07 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Vasaloppsfunderingar

Så är Vasaloppets vintervecka över för den här vintern. Över 40 000 personer har deltagit i något av loppen, en del har till och med varit ute i vasaloppsspåret  i både två och tre lopp.

Spåret ja. Det är minsann inget vanligt spår. Nej, nuförtiden kallas det för arena, Vasaloppsarenan! Det ni, det är nåt helt annat än ett vanligt skidspår! Synd bara att denna tjusiga benämning inte kan borga för en jämn och god kvalitet på skidspåren. Men det är till stor del vädret som bestämmer, antingen det är ett skidspår eller en "arena".

För min del så åkte jag Öppet Spår förra söndagen. Det var ingen rolig resa! Det är så typiskt, vi, jag och min skidkompis, har åkt "riktiga" Vasaloppet flera gånger, men tröttnat på trängsel och spår som inte har hållit för oss som behöver lite längre åktid, och nu valde vi Öppet spår för att slippa både det ena och det andra.

Hur blev det?

Ja, inte som jag hade tänkt mej! Det kom massor av nysnö natten före, det snöade precis hela dagen, det var visst trångt, spåren tog "slut" redan efter Mångsbodarna och jag var trött, trött, trött... bakhalt, ifrysning, ont i ljumsken, ont i armbågen, ont i magen...

Jag hasade och flaxade, kanade och saxade, det var ett riktigt Fasalopp! Har jag överhuvud taget tränat skidåkning? Och varför i all sin dar vallade jag inte om mycket tidigare?

Hade jag inte varit så envis hade jag klivit av i Evertsberg, men har man tagit sej dit då kan man bara inte bryta...

Och så får man veta att nu i söndags hade spåren varit fina och bra hela dagen! Jaha, vi valde fel åkdag i år också!

Jag ska inte åka Vasaloppet nån mer gång.

Fast kanske ändå...

För några timmar sen stod jag på skidor igen borta vid klubbstugan och det var jätteroligt att åka!!!

Åter till Vasaloppsarenan. Där är aktiviteter även på sommaren. Man kan ju vandra Vasloppsleden och tävlingen Vasastafetten arrangeras numera av Vasaloppet. Nyhet till sommaren är CykelVasan, tio mil från Sälen till Mora, längre än skidloppet eftersom bana måste gå runt myrar och sjöar istället för över. Det kanske vore nåt att pröva! 

 

 

 

Postat 2009-03-03 21:42 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!