Bloggar > Fjällfunderingar...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Kalle Anka Cup

Så är en intensiv skidhelg tillända. Inte en meter har jag åkt själv, men fått se många duktiga och energiska tretton- och fjortonåringar åka skidor. Fast mest har jag sett nummerlappar eftersom jag suttit och registrerat mellantider. Emellanåt har det varit svårt att inte snegla åt andra hållet i tidtagningsvagnen för att få se målgång.

Idag fick jag dock sitta i målgångsänden under ski cross-stafetterna, där kunde jag delvis se banan och  många sätt att ta sig igenom en port baklänges. En del trampade runt lite omständigt för att komma igenom porten rätt, andra trasslade in skidorna rejält i käpparna och några gjorde det lätt och elegant, hopp  med helomvändning- glida baklänges- hopp igen och fortsätta framåt! Tjusigt! Jag har prövat lite själv, ski cross är inte så enkelt...

 Ski cross-banan

Bra väder har det varit, i morse var det rätt kallt, -13 grader, men fram på förmiddagen värmde solen skönt. Alla verkar nöjda med vad vi har kunnat erbjuda, distansbanan var bra och ski crossbanan rolig är sånt jag hört. Och tidtagningen har visst också fungerat...

Skönt i vintersolen

Vem som har vunnit vad har jag faktiskt inte så stor koll på, men det är helt säkert att i den här åldersgruppen kan man vara en duktig skidåkare utan att komma från de nordligare delarna av vårt land! 

Norrbotten vann korta stafetten

En gammal skidkung har faktiskt varit här, bland alla eventuellt blivande, i fredags såg jag honom åka runt i spåret efter tävlingarna, lugnt och stillsamt och då tänkte jag att när han åker så där, då kan jag också åka skidor som Gunde Svan! Så det så!

 

 

 

 

 

Postat 2009-02-15 16:34 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

En vintervecka

Den här veckan har det varit  Riktig Vinter varenda dag och härliga kvällar med skidåkning och bad!

Tack vare minusgrader och den snö som kom i lördags kväll har jag sluppit det kletiga klistret, det har funkat utmärkt med burkvalla, mycket smidigare! Och så finns det längre spår att åka i, det är roligare då.

Jo, jag har faktiskt badat också. Ute! Jag tror nästan inte själv att det är sant, för jag är en riktig badkruka. Men jag blev medbjuden att bada finnbastu, där fanns ingen dusch utan man klev käckt och oförfärat ner i ett upphugget hål i isen invid bryggan. Om fötterna kändes det som att kliva i en iskall fjällbäck men på resten av kroppen var det riktigt skönt! Jag var i, inte bar en gång, utan flera! 

Igår kväll ringde min far. Det brukar alltid vara mamma som ringer, men nu var det pappa. Han ville berätta att han varit ute och prövat sina nya skidor. De var så lätta och gled så bra och skidskorna var sköna sa han förtjust. Han har åkt på gamla träskidor förut, ibland  pratat om att köpa nytt och för ett par veckor sen slog han till. Inte illa av en snart 77-årig man att skaffa ny skidutrustning! 

I eftermiddag började tävlingarna i Kalle Anka Cup. Någon på jobbet undrade vad ungdomarna norr ifrån tycker om att åka till Småland för att tävla. Ja, inte har vi nåt att skämmas för! Banorna är bra och spåren välpreparerade och nu är det ju till och med snö i terrängen så vi har utmärkta förhållanden att erbjuda. Distansklasserna har körts idag, jag har suttit och registrerat mellantider. Glädjade nog fick Smålandsdistriktet en fin framgång i D13-klassen då en av de där  "småflickorna" som brukar köra om mej i spåret, tog tredjeplatsen! Stort grattis till Karin Björnlinger! Hon tävlar för grannklubben IK Vista, men tränar ofta hos "oss"

Prisutdelning  i D13

 

 

 

Postat 2009-02-13 19:47 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Snö!

I går kväll satte Vår Herre igång den riktiga snökanonen. Det snöade stora, härliga flingor nästan hela kvällen och i morse fanns runt en decimeter nysnö.

Snön var blöt och tung när jag var ute och skottade, men frampå dagen sjönk temperaturen så nu finns det chans att den får bli kvar. Väderpognosen på yr.no säger ialla fall att temperaturen ska fortsätta att hålla sej på rätt sida nollstrecket hela veckan.

Nästa helg har vi riksfinal i Kalle Anka Cup i längskidåkning här vid IKHP-stugan. Jag tror det blir nytta av detta tillskott av natursnö som kommit, även om det nu finns så mycket konstsnöspår att arrangemanget kan genomföras ändå. Förra året fick det flyttas till annan ort. Jag ska vara med och jobba med tidtagningen, så jag får se Sveriges eventuellt blivande skidkungar och -drottningar på nära håll.

Kyrkebäcken i vinterskrud

Och om två veckor är det Öppet Spår!  Jag hoppas att jag varit i mål en bra stund så här dags då. Idag har jag haft vilodag med bara en promenad i skogen, efter ganska intensivt skidåkande i veckan som gått. Jobbat lite med stakåkningen, det går bättre nu!  Igår blev det träning i Nässjö för att få lite omväxling. Inget vidare spår, men i det milda väder som var då kan man nästan inte förvänta sig annat.

 

Postat 2009-02-08 17:07 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!