Bloggar > Fjällfunderingar... > Hökensås-vår!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Hökensås-vår!

Fredag eftermiddag: Fort hem och packa ryggsäcken för ett nytt försök att få en vårhelg på Hökensås. Kvällen tillbringades i TV-soffan för att kanske få se HV71 spela hem sitt tredje SM-guld. Jaaaaa, det gick vägen!!! Härligt!!!

Natten till lördag: Varför snöar det alltid när jag vill iväg till Hökensås?  Två decimeter nysnö!!! Fast den här gången fanns snön bara i min dröm...

Lördag morgon: Strålande sol, lite kyligt i luften men men det blev en härlig dag. Buss till Fagerhult och så några km vandring till Kroksjöarna, samma ställe som nyårsafton.

Aprildag vid S. Kroksjön

Vi fick en underbart skön dag i skogen. Då tältet stod på plats strosade vi runt sjöarna och tittade på djur och växtlighet, njöt av solskenet. Fiskar vakade, vi följde knipornas förehavanden, drack kaffe, åt mat. I vattenytan guppade en padda omkring,den tyckte nog också att solen värmde skönt.

 

 

Bror Padda solar 

 

Många sluttningar på Hökensås är täckta av vita lavmattor, det är nästan att det ger intryck av att snön ligger kvar.

 

 

 

Kvällen blev lugn och stilla. Den lilla vind som varit under dagen försvann, när solen började dra sig ner bakom talltopparna tändes brasan. Korv och bananer grillades på glöden och snart visade sig månen, rund och grann, nästan full.

 

Månsken och brasa

 

Vi satt tysta och lyssnade till skogen ljud. Från sjökanten hördes märkliga ljud - det kom från  paddorna. Det kväkte och pep runt hela sjön och i ljuset från månen såg vi dem simma omkring, på jakt efter en villig partner. En fantastisk kväll, rofylld och skön. Till slut kröp vi in i tältet och somnade gott till paddornas "sång".

Söndag morgon: Jag hade tänkt  gå ut tidigt, före gryningen för att  lyssna och spana efter orre. Vaknade till strax före fem, hörde bara paddor och var så trött...

Vi fick höra orrarnas härliga bubblande ändå, trots att det blev sovmorgon. Gick en runda före frukost, försökte följa orrarnas ljud, lyckades komma ganska nära, men såg ingen tupp, däremot ett par hönor i flykt.

Efter att ha plockat några stenmurklor ett stycke från vår tältplats var det dags att packa ihop och gå tillbaks till civilisationen. Här finns gott om vägar och stigar så vi valde en för oss ny väg tillbaks. Den tog lite längre tid än beräknat så lunchen blev en snabbvariant, men vi kom i lagom tid till bussen, nöjda och glada över en härlig vårhelg i skogen.

 

 

 

Samma plats, men inte samma tid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Inlagt 2008-04-20 22:00 | Läst 8431 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-04-20 23:26   Thomas Traneving
Härligt att äntligen få komma ut i skogen och sova i tält!!! Längtar!! Tyvärr åkte T på influensa i helgen så vi fick nöja oss med en kortare tur.....
 
2008-04-21 00:22   nordtillsyd
Hökensås, härligt och vackert. Jag vet inte hur många gånger jag har badat i Sänksjön (den är bråddjup efter några meter), men många är det. Hela släkten brukade åka till Hökensås på helgerna bara för att bada, fika och leka tafatt mellan tallarna.
 
2008-04-21 07:02   brigas
En sån härlig helg.Väl nyttjat.
Tänk så många som bara fortsätter i TV-soffan resten av helgen.
Hökensås verkar vara ett mycket vackert område.Vilka lav-mattor!
Orrar,tältmys och lägereld-bara liite avis..
 
2008-04-21 20:26   Håkan Friberg
Mmmm... visst borde man ha tältat... (lite avis)
 
2008-04-22 20:54   Annicas fjällängtan
Vilken fin skildringav en härlig vårutflykt .
Lägerelden.Fullmånen
Längtar att höra orrspel.Det var ett av mina ungdomsnöjen ikompisgänget.
Våren har kommmit lite längre hos er än här i Skellefteå.Jag skata fram tälet och titta på det och börja drömma
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in