Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


2008-04-12

Fjällfunderingar

Nu äntligen är vårens stora sömnadsprojekt i det närmaste avslutat, bara handsömnad återstår på dotterns balklänning och sonens klätterbyxor är ihopsydda. Det tog en rejäl stund bara det, för varje hål jag sydde igen verkade det uppstå ett nytt som behövde fixas men nu håller de ytterligare några replängder. Så nu när alla sygrejor är undanstuvade kan jag täcka bordet med fjällkartor och på allvar börja planera för sommarens fjällvandring.

Men jag har ett problem...  Jag vet inte vart jag ska ta vägen!!! 

Det är för all del ett angenämt problem men snart är det dags att boka tågbiljett, om jag ska få  del av de minst kostsamma så  måste jag snart bestämma mej. Semestern blir  från sista veckan i juli och fyra veckor framåt.

Fjällen mellan Abisko och Riksgränsen är ett alternativ. Jag har aldrig varit i Gearggevággi, det skulle kunna kombineras med en tur till det numera så välkända "Frippes Fall"...

Vindelfjällen. Det är ett helt okänt område för mej.

En annan fundering är att gå runt Sulitelmamassivet, med start i Norge. Vill gärna komma tillbaks till Sårjåsjávvre som är en av de vackraste platser jag någonsin besökt.

"Dörrarna" i Jämtlandsfjällen. Lunndörren och Lillunndörren har jag gått men det finns flera.

Ett problem till har jag - vad katten ska jag göra med katten nu när alla barnen har flyttat från modershuset...han vill nog inte fjällvandra!

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-04-12 22:11   Håkan Friberg
Valet är väl självklart, eller...? ;)
 
2008-04-13 10:24   brigas
kan du inte låta en kattvakt bo i ditt hus under tiden du är borta?Så flyttar den inte sin väg.
Och gränsfjällen ,Trollsjön,Frippes,de når man ju lätt med tåg.
Sulitelmarundan,där får du vara ifred.
Angenäma problem med val av färdväg.
 
2008-04-13 20:02   Annicas fjällängtan
Det är ju trevliga problem
att liksom ha alla möjligheter
Är det en innekatt?
 
2008-04-14 15:32   Islusen
Men.... det var väl ett ganska angenämt problem i alla fall! Livet är fullt av möjligheter.... ;-) Blir skoj att senare få veta vad du beståämmer dig för!
 

Läs mer i bloggen

2018-12-28

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

2018-10-21

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

2016-01-12

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.