Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


Midsommar i Kilsbergen....

De jag brukar fira midsommar med åkte upp till min lillasyster i Arjeplog....hmm....vad skulle jag ta mig till.... 

På torsdag förmiddag satt jag smått irriterad på bussen från Örebro - Ånnaboda p.g.a att jag glömt lite mat, skitsamma, det som var nerpackat skulle räcka bra ändå. Av bussen och denna gång valde jag norrut, solen sken. Irritationen blandades ganska snabbt med naturens alla läten, skogens symfonier tog överhand och vann.

 

Vid sjön Göljan blev första pausen för lite lunch, mötte några vandrare vid vindskyddet. Fortsatte och funderade på vart jag skulle tillbringa denna helg. Kom så småningom fram till Stora Dammsjön, såg några fiskare. Traskade runt lite ihopp om att hitta en bra lägerplats, fann visserligen några, men ville vara mer ifred.

Tankarna började nu vandra iväg till mitt "vanliga ställe" och varför inte, ett perfekt ställe för att "bara vara". Lite orolig var jag dock för att det eventuellt skulle vara upptaget. Glädjen var stor när jag kom fram till vindskyddet vid Stora Ryggsjön, inte en människa på plats. Slängde av mig ryggsäcken och doppade mig i vattnet, skönt att bli av med all svett. Satte sedan igång och ordnade för några dagars vistelse.

Vaknade på fredagen och det kändes underbart att befinna sig i naturen, intog frukost och njöt av kaffet. Dagen tillbringades med att samla ved, läsa, skriva, lyssna, filosofera, tänka och reflektera. Också en hel del funderingar kring kommande fjällvandring, som jag denna gång kommer göra med sällskap (förstagångsvandrare i Sarek).

Framåt kvällningen blev det korv med bröd, sill, jordgubbar, chips, choklad, nuddlar och saft.

På söndagen när jag klev på bussen för hemfärd kände jag mig som vanligt något mer upphöjd/mer energi än dagarna innan....

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-06-28 08:44   Staffan Andersson
Hoppsan, du har visst satt tältet i vindskyddet!
 
Svar 2010-06-28 17:31   thegedd
Japp, detta för att få det mörkare om kvällen/natten, lägger mig tidigt, är morgonpigg. Naturligtvis går det att sova i vindskyddet (utan tält) men har ingen lust att slåss med all mygg....
 
2010-06-28 09:29   mathog
Härlig alternativ midsommar! Själv var jag vid Karlslund och åkte häst med vagn. Det var också kul.
 
Svar 2010-06-28 17:32   thegedd
Alla sätt är bra utom....
 
2010-06-28 11:34   Håkan Friberg
Ditt "vanliga ställe"...??? Någon gång måste väl våra vägar korsas vid mitt "vanliga ställe"!!! :-)
 
Svar 2010-06-28 17:34   thegedd
HaHa...Det kommer säkert att ske...."stället" håller ju en mycket hög klass....
 
2010-06-28 14:31   Thomas Traneving
Härligt sätt att fira midsommar och du hade tur med vädret!
Själv firade vi med dans i Åmmeberg (utanför Askersund) och senare med sill o nubbe på lantstället.
 
Svar 2010-06-28 17:36   thegedd
Japp, bra väder i stort sett hela helgen.....mycket nöjd. Nu laddar jag inför fjällen....
 
2010-06-28 20:48   Anders_sthlm
Äntligen något normalt och sansat här..
Så skönt att läsa någon som är irriterad och arg och som går ut i skogen och blir lugn. Jag är väldigt trött på alla dessa uppklistade historier om ‘ditt och datt‘, och att ‘orka &hit & dit‘ och just detta urfåniga ’Upptäcka’ ..och om fåniga och konstruerade beskrivningar som verkar osanna och påklistrade.
Vad jag menar.. Gå ut i en Bergslagsskog och njut! Svårare än så är det ju inte.
Man grillar lite, slappar och badar i en vanlig sjö.
Behövs Expressens Resebilogor?
Njut! Nu är Sverige som vackrast!
 
Svar 2010-06-29 09:00   thegedd
Tack så mycket ! Och visst stämmer det, på mig iallafall och många andra. Naturen/Skogen har helt klart "helande krafter" som gör oss lugnare till sinnes. Sedan tänkte jag också på vilken frihet vi egentligen befinner oss i. Kan vandra helt fritt, pausa när man vill, slå läger vart som helst, inga farliga djur eller andra hotande ting. Isig är ju detta livskvalité av högsta grad.
 

Läs mer i bloggen

Home away from home

För två veckor sedan köpte jag en cykel för blott 340 kr, ja ni läste rätt. Denna har jag enbart tänkt använda för småturer hemmavid. Igår blev det så dags för en liten sväng för att testa cykeln.

Färdväg och cykeln höll bra.

On the edge...

Det är valtider och samtidigt består ju också livet av massor av val...Should I Stay or Should I Go...

Det har varit alldeles för lite friluftsliv för mig de senaste månaderna. Jag tycker i och för sig att det varit för varmt för detta, har dock simmat en del i Ånnabodasjön under Juni, Juli och Augusti. I helgen blev det i alla fall en liten dagstur väster om Örebro. Och nu får det gärna bli höst och temperaturfall så att man får lite mer lust till övernattningsturer. Och kanske då också ett eller annat blogginlägg.

Hjulen rullar vidare

Det har ytterligare blivit två mindre turer på cykel i mina hemmatrakter. Och detta får väl då bli en förlängning på mitt förra inlägg Två små turer på två hjul

Färdväg 1 (246 km): Örebro - Nora - Striberg - små grusvägar till Grythyttan (övernattning) - Hällefors - Silvergruvan - små grusvägar till Älvsjöhyttan - små grusvägar till Kopparberg - Stjärnfors (övernattning) - Guldsmedshyttan - Mårdshyttan - Nora - Örebro


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.