Bloggar > Jespers blogg

Jespers blogg

Your forest is great Placerad på karta

Alltid intressant att komma i kontakt med utländska turister - och särskilt då man stöter på dem i ens hemmatrakter. Genast börjar jag ställa frågor. Varför de valt Sverige ? Var har de varit och vart är de på väg ? Hur länge ska de vara här ?

I Ånnaboda denna helg träffade jag en ung (23 år) man ifrån Belgien. Han var där för att han ville uppleva skog och vildmark - var på väg till Falkaklippan. Ok...svarade jag - och samtalet flöt på om lite allt möjligt. Men om han ville uppleva riktig vildmark så tyckte jag att han skulle bege sig längre norrut - till b.l.a Sarek och Kebnekaise. Nyfiket lyssnande han när jag berättade om områdena. Han ville absolut fara dit någon gång.

Skoj att samtala med alla dessa resenärer som är fascinerade av vår skog och mark. Jag har genom åren längs Bergslagsleden och Kilsbergen träffat på en hel del vandrande Européer. De reser långt för att få uppleva något som för mig är så nära inpå - naturligt och självklart.

Min vandring denna gång började i Ånnaboda - fortsatte sedan på Bergslagsleden till sjön Göljan - där tältade jag bredvid vindskyddet. Dagen efter följde jag Göljebäcken ner till Mattsabacken - därifrån tillbaka till Ånnaboda. Vädret under de två dagarna var väldigt varierat...regn, blåst, snö och sol.

 

I´ll be back och hoppas på att möta fler vandrade utländska turister...och andra förstås....

Positioneringen gäller Ånnaboda

Postat 2015-01-20 10:29 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

I alla fall en bra start Placerad på karta

Det nya året inleddes med några dagars vandring i behaglig temperatur och fint väder. Jag började i Ånnaboda och tog mig vidare på bergslagsleden (etapp 10) söderut - till vindskyddet vid sjön Björktjärn. Där tältade jag och fick en skön kväll och natt. Fortsatte sedan på bergslagsleden (etapp 11) söderut till sjöarna Lilla och Stora Tväggelåten. Även där blev det tält och kvällen blev klar och kylig - med en nästan fullmåne.

Vid Stora Tväggelåten

I see a bad moon rising...

Fantasin sätts i rörelse när man stötte på is längs färdväg.

"Du vackra jord. Du vackra natur...

Du öppnar mina sinnen och vidgar mina vyer. Du ger mig vingar och sätter min fantasi i rörelse. Du sänder budbärare med vinden som viskar i mina öron. Du svalkar mig med regn under heta sommardagar. Du värmer mig med din eld under kalla vinterkvällar. Du målar löven med starka färger under hösten. Du låter våren värma mina kinder efter en kall vinter. Du skingrar orosmoln och väcker vilande drömmar till liv. Du placerar bomull runt mitt hjärta och stillar min rastlösa själ.

Du vackra jord. Du vackra natur...

Jag vandrade samma väg tillbaka och avslutade där jag började - i Ånnaboda. Där var snökanonerna i full gång och många var och åkte pulka och skidor. Slingan man kan skida var/är dock bara 700 m p.g.a snöbrist.

Kommer vi få någon SM-vecka i Ånnaboda ?

Positioneringen gäller Ånnaboda

Postat 2015-01-08 12:47 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera