Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


2008-06-18

Möten med vilda djur !

Under mina färder har jag vid några få tillfällen fått förmånen att komma nära djur man oftast ser på Zoo eller i Tv. Dessa konfrontationer är med all sannolikhet engångsföreteelser för min del och jag glömmer dem naturligtvis aldrig. Provinsen British Columbia i Kanada är ett naturskönt område. Bergiga landskap möter bördig jord där det produceras vin och cider. Oändliga vidder av barrskog breder ut sig och i dessa skogar finns det en hel del djur.

Jag och två äldre bröder ifrån U.S.A sitter i en bil på Alaska Highway i norra Kanada, tät barrskog och ödslighet kännetecknar dess domäner. Två dagar innan hade jag bestämt mig för att sluta långfärdscykla och istället lifta den sista biten. Hade sett ett par svartbjörnar efter vägen och upplevt en på ganska nära håll. Ett par grizzlys fast då på långt avstånd, hade dock kikare och kunde beskåda djuren. Även en varg som på håll strök längs dikeskanten.

2008-06-02

Borta bra men hemma bäst ?

Jag har ögnat genom mina dagboksanteckningar från 2001, i följande text och bilder sammanfattar jag upplevelser ibland folk i norra Laos.

Sida: Första Föreg. 1 ... 13 14 15 16 17 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.