Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


2011-05-02

En skön kväll

- Ska jag lägga nycklarna på däcket här utifall vädret blir så dåligt att du vill komma hit och sova (husvagn). Min mor till mig och detta trots att hon VET att jag varit ute i hundra gånger värre väder. Ja, ja....i vissas ögon kommer man alltid vara ett barn....bara att acceptera och gå vidare....

Det var ett tag sedan jag var ute och levde lägerliv, så längtan och suget var ganska starkt. Blev en behaglig vandring från Ånnaboda till sjön Göljan (har hittills ej tröttnat på detta område). En hel del människor var ute och strövade denna dag, unga som gamla. Eftermiddag och kväll bjöd på varierande väder och underbar fågelsång. Har verkligen saknat detta leverne och atmosfären som råder i skogarna, kände jag när jag var där.  

2011-03-29

Löpa barfota ?

Är det så att vi som gillar att löpa har blivit/är lurade att tro att ett par dyra skor gör löpningen optimal ? Lösningen verkar ligga i att kasta skorna och istället börja löpa "barfota" ?

2011-03-25

Löpning....

Efter en noggrann frukost blev det idag buss Örebro - Ånnaboda (igen). Denna gång utan en fullpackad ryggsäck som bagage, som jag brukar. Utan det enda som var med var ett vätskebälte. Efter att  ha lyssnat klart på Ring P1 så började jag löpa, fint väder och lätt medvind. Följde stora vägen till Latorp, sedan banvallen hem. På en åker längs vallen kacklade ett hundratal sångsvanar, våren är här.

2011-01-06

Nyårshelg i kilsbergen

 - Du får gärna komma till oss och fira nyår....storasysters ord på julafton. Jag replikerade med tvekan, nja, vet inte, kanske. Under veckan kollade jag kontinuerligt väder och vind, till min glädje lovades bra förhållanden över nyårshelgen....

Fredag förmiddag den 31/12 skjutsade mina föräldrar upp mig till Blankhult, cirka 20 km från Örebro. I bilen på vägen dit kändes det spännande, denna gång skulle jag prova längdskidåkning. Och det var säkert 25 år sedan sist. Några skidor ägar jag inte men fick låna farsans, lite för små pjäxor - men helt ok. Vid tolvtiden bar det iväg, bra väder och temperatur runt 6-7 minus.

2010-12-14

Lucia i kilsbergen

Alltsedan den senaste turen har jag funderat på vart nästa skall gå, kartor har studerats och olika platser har blivit tänkta mål. Men efter ett tag kom jag fram till att område och plats egentligen inte spelar stor roll idagsläget. Utan det är just att "vara ute vintertid" som är målet, att försöka bli van och vän med snö och kyla. Nu har jag testat att sova i ett färdigbyggt vindskydd, och det är dags att ta nästa steg, bygga ett eget vindskydd eller tälta....

Det knarrade gott under kängorna när jag klev av bussen måndag förmiddag vid tiotiden, ännu en gång stod jag utanför Ånnaboda friluftsanläggning med en fullpackad ryggsäck. Vädret var i det närmsta helt perfekt, strålande solsken och 5-10 minusgrader. Jag såg till att remmarna på ryggsäcken var ordentligt åtdragna och krängde sedan på mig säcken, mitt inre kompass pekade norrut längs bergslagsleden.

Sida: Första Föreg. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 17 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.