Spelar mycket schack....

Användarnamn: thegedd

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Fiske, Vandring, Långfärdscykling, Litteratur, Navigering, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:


Höstvandring....

Kom precis hem efter ett par dagar i Kilsbergen, underbart väder och perfekt temperatur.

Besökte de vanliga ställena och bara njöt av att få vara ute, höstfärgerna börjar komma mer och mer. Som vanligt ser eller hör man något intressant, denna gång en liten huggorm och en riktigt fin räv. Och så alla fåglar då som jag ej (skäms lite) vet namnen på.

Till min (lite) förvåning fanns det en hel del blåbär kvar (på vissa ställen), plockade så att jag hade till efterrätt. Lingon däremot, finns det gott om nu, och så svamp förstås.

Har varit hemma ett par timmar nu men längtar redan "ut" igen...... 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-09-09 18:48   äventyrssugen
Det är ofta man läser om Kilsbergen här på Utsidan. Innan hade jag inte hört talas om dem ska jag erkänna. Är det ett stort väldeffinerat område?
Reservat?
 
Svar 2010-09-09 20:38   thegedd
Jo, stora delar blev ju Ekopark 2007 - http://www.sveaskog.se/Jakt-fiske-och-friluftsliv/Besoksomraden/Ekoparker/Ekopark-Kilsbergen/

Jag får inte nog av dess domäner och återkommer ständigt....
 
2010-09-09 19:27   Håkan Friberg
Mmm... de vanliga ställena duger gott.
 
Svar 2010-09-09 20:39   thegedd
Visst gör de det, absolut....
 
2010-09-10 14:25   Thomas Traneving
Det är fint där vid det vindskyddet!
Längtar alltid ut............... :)
/H
 
Svar 2010-09-10 15:42   thegedd
Håller med, riktigt bra läge och välskött. De har nu också hängt upp "tre" sopborstar med skyfflar....
 
2010-09-11 20:00   Minnatur
Underbart att se... Jag har nu mer svärföräldrarna i KUMLA vilket gör att Kilsbergen inte är allt för avlägsna... Kan du rekommendera en fin instegningsplats med led och fint vindskydd till mig... Vart ligger det som du visar bilder på???

Tacksam för svar...
 
Svar 2010-09-12 11:27   thegedd
I svaret jag gav Erik skickade jag med en länk, klickar du på "Karta" i vänster kolumn; får du upp en karta över Ekoparken. Där kan du se och välja instegningsplats etc. Bilderna i detta blogginlägg är ifrån vindskyddet vid sjön Göljan. Mina favoriter är b.l.a områden kring Göljan, Trolldalarna, Vargkitteln, känslan av trolskhet är stark. Du har ju också några riktigt fina utsiktsplatser....ja, du får helt enkelt ta dig dit nångång....
 

Läs mer i bloggen

Home away from home

För två veckor sedan köpte jag en cykel för blott 340 kr, ja ni läste rätt. Denna har jag enbart tänkt använda för småturer hemmavid. Igår blev det så dags för en liten sväng för att testa cykeln.

Färdväg och cykeln höll bra.

On the edge...

Det är valtider och samtidigt består ju också livet av massor av val...Should I Stay or Should I Go...

Det har varit alldeles för lite friluftsliv för mig de senaste månaderna. Jag tycker i och för sig att det varit för varmt för detta, har dock simmat en del i Ånnabodasjön under Juni, Juli och Augusti. I helgen blev det i alla fall en liten dagstur väster om Örebro. Och nu får det gärna bli höst och temperaturfall så att man får lite mer lust till övernattningsturer. Och kanske då också ett eller annat blogginlägg.

Hjulen rullar vidare

Det har ytterligare blivit två mindre turer på cykel i mina hemmatrakter. Och detta får väl då bli en förlängning på mitt förra inlägg Två små turer på två hjul

Färdväg 1 (246 km): Örebro - Nora - Striberg - små grusvägar till Grythyttan (övernattning) - Hällefors - Silvergruvan - små grusvägar till Älvsjöhyttan - små grusvägar till Kopparberg - Stjärnfors (övernattning) - Guldsmedshyttan - Mårdshyttan - Nora - Örebro


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.