Användarnamn: sejjo

Intressen: Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Foto

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

OS i Sotji Vs Gyllbergen

Det är längdåkning från OS på TV som jag väldigt gärna ser på. Jag har också sett rapporter om att det är full vinter i Gyllbergen. Jag resonerar så här med mig själv: Skidåkningen från OS kan jag ju se senare på reprisen men det finns ingen repris från Gyllbergen att titta på. Det blir alltså en tur i Gyllbergen trots att vädret hemma i Smedjebacken ser mer ut som om det vore en dag i slutet på April.

Efter ett par kilometers åkning så ser det ut så här i terängen, rapporten om full vinter i Gyllbergen ser ut att stämma.

Här uppe på högsta punkten i Gyllbergen (497m.) råder verkligen full vinter. Det pågår en kamp mellan Kung Bore och Gumman Tö i området, den senare tar allt mer mark och tar sig högre upp i terrängen. Hoppas verkligen att kylan kommer åter så ordningen blir återställd, jag vill ha det här kvar ett tag till!

Snön ligger tung på fur och gran.

Mera vinter.

Motvilligt så måste jag åka vidare och ta mig tillbaka igen på mina bakhala skidor. Nog är det ganska fantastiskt att det kan vara sådana här förhållanden bara 15 km. från Borlänge där smältvattnet forsar fram på gatorna.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2014-02-08 19:03   Glännman
Underbara vinterbilder. Men vad säger du, 15 km från snöslask ? Är det så mycket högre upp eller vad är det som skiljer ? Ser att du skriver det är nästan 500 möh så det kan väl inte vara många minus om det är slask 15 km bort ?

Mvh / Johannes
 
Svar 2014-02-08 19:18   sejjo
Tack för kommentaren Johannes. Det är höjden som skiljer, faktiskt bara några km. från Gyllbergen så är det redan där slask och inget snö på träden, temperaturen var idag +2 längst upp, så det behövs kyla snart annars försvinner alltihop!
 

Läs mer i bloggen

Januarivandring i Gyllbergen

Snöbristen gör att årets första vandring får göras istället för att som "normalt" åka omkring i meterdjup snö i Gyllbergen. Jag var tidig som vanligt men den här dagen så stod det redan två andra redo att ge sig ut när jag kom. Det hade ju varit kallt åtminstone ett tag så det gick skapligt bra att gå på tjälen efter skidlederna.

Långfärdsskriskotur

Äntligen så hade det fryst till och blivit åkbar is på sjön Barken i Smedjebacken. Det var äntligen dags för en långfärdsskriskotur, det blev ju inget sånt förra året så jag var rejält åksugen.

Jätturn

Har för dagen bestämt mig för en tur till Jätturn, ett naturreservat i Smedjebackens kommun. Jätturn är en liten sjö djupt ner i en ravin med lodräta bergsväggar delvis bestående av urkalksten. I denna finns en grotta som har urholkats genom vittring av kalkstenen.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.