FRÅN VANDRAMATÖR TILL...
rop

Restart – Livet kom emellan
Sommar 2022 – tolv år senare än de första bloggarna här på utsidan – är det dags att försöka komma igång med vandrandet. Målet är att kunna göra en vandring norröver i Sverige med full packning och övernattning i tält.

---------------------------------
Jag och min fru Camilla har gått från promenader i motionssyfte till halvdagsturer i den Skånska naturen. Vi började med Finjasjöleden (1,8 mil) utanför Hässleholm, utan vare sig vatten eller energitillskott (första lärdomen).

Köpte sedan boken Rundvandringar Söderåsen, av Karin Hoffman, och gav oss mer förbereda ut i naturen (både vatten och fika). Fick dock en ångestladdad dejavu från skoltiden och lumpen (lyckades alltid hamna fel när jag skulle läsa karta). Nu skulle man återigen ta sig fram med hjälp av karta (Lantmäteriverkets). Första rundvandringen blev dock lyckad.

Inför nästa rundvandring tog jag därför skärmdumpar på Eniros kartor i hybridläge och ritade rundvandringen i Photoshop. Utskriften och Karins vägbeskrivning/karta har gjort så även jag nu kommer rätt. Dessutom har förberedelserna blivt en rolig del av vandringen.

Nu har vi förberett oss med många mil, utrustning och informationsinsamling som resulterat i att vi har tagit mod till oss och bokat en vandringsvecka på Korsika.

Användarnamn: rop

Intressen: Expeditioner, Vandring, Navigering, Foto, Resor

Mer på profilsidan


2022:
Juni, Juli

2010:
Augusti, Oktober

Inspiratör Pål Davidsson

-"Kan du tänka dig att sova i tält de två första nätterna?"

Några veckor innan den årliga fiskeresan till Norge får jag samtalet och frågan från min vän och "researrangör" Pål Davidsson. I vanliga fall innehåller fiskeveckan även boende i en stuga hos Uni och Sverre (http://valdoyan.no) men denna gången kunde vi inte få det de första dagarna. 

"Nej!" var mitt första svar och reaktion. Det är 45 år sedan jag senaste sov i ett tält. Men när jag tryckt av samtalet kom några andra hjärnceller i gång. Det kanske kan vara en nystart på tanken att fjällvandra?

OK. Jag behöver ett tält, sovunderlag och en sovsäck till att börja med. Hos Naturkompaniet (Väla/Helsingborg) hyrde jag ett tält och med hjälp och guidning av Jacob inhandlades det även liggunderlag och en sovsäck. Även till hustru C. Därmed var tärningen kastad...

Efter återkomsten från fiskresan inhandlades även ett tält och ryggsäckar. Men vart ska vi börja vårt vandrande? Fulufjället, Jämtlandstriangeln, Helags eller Grövelsjön var några förslag. Men första vandringen blev till syrran och hennes trädgård! En tur på 9 km, övernattning och sedan åter hem.

Mer om det i kommande inlägg.

PS. Fortfarande oskuld vad det gäller laxfångst.

Dock fångat resan med hjälp av telefonen och satt ihop en liten film.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Syrrans trädgård

"Hen måste lära sig krypa innan hen kan gå. Och gå innan hen kan springa."

Corte – Tavignanudalen

Efter en dryg timmes bussresa blir vi avsläppta i utkanten av byn och det blir det en kort stadsvandring till starten för vår dalvandring – en gammal herdeväg som leder längs en bergsida av Tavignanudalen. Det regnar inte men man kan känna fukten från molnen som vi vandrar strax under.

Desért des Agriates

Söndag. Det är dags för veckans första vandring. Resan till Korsika dagen innan gick som planerat och utan missöden. Väl framme på hotellet i I'll Rousse blir vi som skall vandra, mottagna av Kim och David som berättar om veckans planerade aktiviteter. De lär oss förstå att planerat troligen innebär att det blir förändringar – beroende på Korsikas topografi. Vädrat är oberäkneligt och det kan variera fullständigt beroende vart på ön man är.

Där vi skall vandra denna dag – Desért des Agriates – ser det dock ut att bli fint väder. Det finns dock en möjlighet att det under senare delen av eftermiddagen skall kunna bli lite regn.  För oss är det många frågor och funderingar som vi skall försöka få svar på med denna resa.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.