Tankar och reflektioner kring natur, friluftsliv, utrustning och äventyr. En strävan att bli bättre på att vara utomhus.

Användarnamn: Pistolen79

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Långfärdsskridsko, Multisport, Paddling, Foto, Löpning

Mer på profilsidan


Kategorier:


2016:
Juli, Oktober
2016-10-29

Det startar i klassrummet

Klockan är 8:15 och nervösa men förväntansfulla elever börjar trilla in i klassrummet. Bussen rullar 9:30 mot Järna, strax söder om Södertälje och dessförinnan kommer ungdomarnas första prov i kursen Naturguidning som de påbörjat denna vår. Testet är praktiskt och går ut på att redovisa val av utrustning för en längre vistelse i skog och mark. Av erfarenhet vet vi lärare att det är av stor vikt att gå igenom deras packning för att reducera eventuell övervikt och kolla så att de har fått med alla nödvändigheter som förberedelselektionerna syftade till att lära dem. Med vissa justeringar ser det riktigt bra ut, även på de håll där vi misstänkte att informationen kanske inte skulle nå ända fram. 

2016-07-17

Anmäld till Utefest

Jag och två vänner har anmält oss till Utefest 2016 uppe vid Höga kusten. Jag vet ingenting om det annat än det man ser på reklamen, har även sett filmen från föregående år... Jag tycker det verkar jätteroligt. 

2016-07-10

Ledskärs fyr utanför Nyköping

Om man paddlar eller på annat sätt vistas i skärgården utanför Nyköping så tycker jag att Ledskärs fyr är väl värt ett besök. Det är en karg, vindpinad liten ö som inte är mycket mer än några klippor. Däremot är ön ett stycke kulturhistoria och jag besöker den för att drömma mig bort minst en gång varje sommar. 

2016-07-06

Rejmyre-Ändebol på kanadensare

Planerade Ändebol-Rejmyre blev tvärtom. Vi kom överens med Kjell på Rejmyre Kanotbas att vindarna blåste så att det var bättre att starta hos honom istället. Det tackar vi Kjell för, annars hade Tisnaren blivit betydligt mer utmanande. Nu startade vår hajk i lugnt tempo och sol, vi kände in kanadensaren och orienterade oss på kartan. Efter en timme lite drygt bestämde vi oss för första kafferasten. 

2016-07-02

Skönhet i det lilla

Om man tittar runt lite bland alla äventyrare på den här sidan så känns det initialt lite fjuttigt att lägga upp en liten tur mellan Ändebol och Rejmyre. Den mäter sig ju inte riktigt med Kungsleden eller ett safari i Afrika, men ibland finns det skönhet i det lilla. Min målsättning är att komma ut mer i skog och mark och då kan man ju ta tillvara på närområdet, speciellt när man har en stor familj att ta hänsyn till. 

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.