Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Kristi Himmelfärds-pimpel på gång!

Jag planerar en pimpelfisketur tii Kristi Himmelfärdshelgen 13-16 maj och som det ser ut nu styr jag kosan till Arjeplogsfjällen och området kring Vuoggatjålme. Tyvärr är det fiskeförbud i många sjöar uppe i fjällen då så man får hålla sig vid sjöarna närmast vägen. De sjöar som är tillåtna är (från väster räknat, längs Silvervägen) Kuoletisjaure, Merkenisjaure, Vuoggatjålmjaure och Sädvajaure. Sädva är en ruskigt stor sjö, ca: 4 mil lång, men tyvärr uppdämd så isarna kan nog vara lite speciella då. Men finns det bara tillräckligt med snö kvar runtomkring så styr jag nog kosan mot området där Ruonekjåkken rinner ut i Sädva. Då är man ganska fri var man ska befinna sig under dagarna eftersom det finns lite yta att spela på. Annars kan nog den övre delen av Vuoggatjålmejaure vara fin. Om man håller sig på den norra sidan där så kan det nog bli fint när solen lyser på.

Hmm, vad kul det är att planera......

Vandringsplaner 2010

Nu är planeringen igång för sommarens vandringar och jag känner att jag behöver lite nya uppslag för en sen augustivandring.

Jag har ledigt vecka 34 från jobbet och hade tänkt mig en 9 dagars vandring mellan 21-29 augusti, troligtvis med start redan fredag kväll den 20:e.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.