Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Återanställd!

Den sjunde januari blev jag uppsagd men idag klockan tio i fyra blev jag återanställd. Naturligtvis känns det väldigt skönt att slippa bli arbetslös, särskilt i dessa bistra tider men nu blir det till att planera om årets frilufts turer.

När jag blev uppsagd insåg jag ju ganska snart att det skulle gå att vända till något positivt genom att ta ut 10 veckors semester i sträck och därmed hinna göra en del turer som jag inte hunnit med tidigare.

DIY Pulka

Min pulka är gjord av en flatbottnad pulka och är väl mest tänkt som ett komplement till ryggsäcken. Det går nog att använda enbart pulkan under kortare turer. Packmåtten är 80x35cm och det går nog att packa 25cm högt. Teoretiskt ryms då 70 liter men om snön är lös kan det nog bli besvärligt att dra pulkan. På hårt underlag kan man nog packa pulkan full och ändå få en behaglig tur. Jag har valt att inte ha skaklar på pulkan. Istället drar jag bara pulkan i ett rep som jag fäster i avbärarbältet med en karbinhake. Jag har testat med skaklar av elrör men de kändes lite veka. Dessutom tippar pulkan lätt om terrängen är ojämn och då är det lättare att få pulkan på rätt köl om man bara använder ett rep.

Expedition!

Jag sitter och planerar en längre soloexpedition med fiske längs svensk-norska fjällkedjan och ju mer jag planerar desto mer och mer sugen blir jag på att göra verklighet av planerna.

Familjesituationen gör dock att det är lite knepigt med en längre frånvaro. Med en distansstuderande sambo och barn i åldern 7-15 år är det inte så lätt att bara sticka iväg ett par månader.

Skanderna 2009

Nu har han ätit frukost och börjat åka igen!

Kul att följa via Spoten :

Solen skiner!

Solen skiner från en klarblå himmel!

Det är åtta grader kallt!

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.