Alpinklättring, isklättring, klippklättring, löpning - följ ett par (Sofie & Alexander) på deras äventyr i främst norra Sverige & Norge. Tips och tricks delas gärna med sig på förfrågan. Vägen mot UIAGM Bergsguider, lavintekniker och klätterinstruktörer.

ABISKO/NORDNORGE

ISKLÄTTRING,ALPINISM, KLIPPKLÄTTRING, TOPPTURER

Användarnamn: ANordvall

Intressen: Alpinism, Klättring, Navigering, Foto, Utförsåkning, Isklättring

Mer på profilsidan


The change of seasons

Så kom dagen som varje år infaller med både sorg och förhoppning-  den sista skiddagen för säsongen.

Det är alltid vemodigt att ta av sig pjäxorna vid bilen och stänga takräcket för sista gången. Speciellt om man precis haft en fantastiskt fint åk i härlig vårslush. Glassen väntar eftersom att vårvärmen väckt glassmagen till liv efter vinterdvalan, kanske är det så varmt att ett dopp i havet lockar?  Dagarna är långa, nästan midnattsol igen och bergstopparna är vackrare än någonsin.

Det är väl alltid tråkigt att säga farväl, oavsett vad det gäller i livet? Speciellt med tanke på hur länge det är till nästa gång man får dra på stighudarna, skruva in isskruven eller studera snöprofiler. Man minns liksom tillbaka på allt det man hade tillsammans, vintern och du. Många minnen att spara i minnesbanken tills det är dags att stämpla ut för alltid.

Årets sista topptur för oss båda gick till Ippochokka. Ett berg väl värt att besöka för att åka den fina rännan i bild. Det är dock bara värt om vägen upp dit är farbar, vilken den är sent på säsongen, perfekt vårtur med andra ord!
Sofies näst sista topptur gick till Jiehhkkevarri, det högsta berget i Tromsö/Lyngen.

Men i år var det lite av en lättnad att få ta av sig pjäxorna och stoppa in skidorna i förrådet om du frågar oss. Vintern har varit kall, mörk och hård. Någon skidåkning har det inte varit tal om, snöfattigare år kan man få leta efter. Det har däremot varit optimala is – och alpina klätterförhållanden, så vi har varit extremt nöjda med vintern, vi törs nog säga att det är något av det bästa på länge. Alla kalla korta, mörka dagar på någon is i abisko-området, toppturer i många minusgrader och stenhård snö gör dock att sommaren känns mer välkommen än någonsin, och det måste man väl få säga, trots att man är vinterälskare innerst inne?

Tack för i år vintern, vi ses snart igen. Tills dess skall vi passa på att njuta av sommarens härligheter, och vi har redan haft en rivstart!

Vi har rivstartat sommaren med pangväder i Bohuslän!

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2018-05-30 12:32   ulindh
Det är härligt med årstiderna så det vill till att njuta av dem alla, på olika sätt!
 

Läs mer i bloggen

Best of Chamonix - en bildsamling

Nu kan man nog säga att sommaren har lämnat oss här i norr, och hösten gjort entré på riktigt!
Vad passar då bättre än en riktig bildbomb med en samling av de bästa bilderna från Chamonix?

För att se samtliga bilder, klicka vidare till vår hemsida & blogg: http://outdoorsouls.se/best-of-chamonix/

Tävling med Bergans of Norway

Vi kör nu en tävlings tillsammans med Bergans of Norway, där ni har chansen att vinna ett av våra favoritplagg där ute bland bergen, en Slingsby Insulated Hybrid Jacket! (De vi har på första bilden).
En jacka som passar utmärkt för intensiva aktiviteter (toppturer,vandring, mountaineering) eftersom den har ett extremt smart luftig ryggpanel, samtidigt som den värmer gott på framsidan av kroppen. Den är även väldigt lätt och packbar (volym), samtidigt som den är snygg till vardags som tröja eller jacka!

För att vara med i tävlingen vill vi att du delar din bästa toppbild och svara på frågan: Vilken alpstad har vi utgått ifrån under sommarens toppbestigningar? Även kallad alpinismens huvudstad… Ladda upp din bild och svar i kommentarsfältet senast den 30 September! (på facebook) Länk till tävlingen här:  https://www.facebook.com/outdoorsoulss/?hc_ref=ARRRynlbcNKPtuvoTL7DcaecsZsXpER3iYbpY2Gnr-oYVBp5-4rahNk3lM6vnCvWhec&fref=nf

Tävling tillsammans med Bergans of Norway!

#Outdoorsouls utmanar med sommarens bästa toppbild!

Vinn en Insulated Hybrid Jacket ur Bergans Slingsbyserie - vårt favoritplagg i bergen! En jacka som är perfekt för höstens vandringar eller vinterns toppturer, den är grym, vi lovar!


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.