Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Dagens skola!

Nej, jag tänker inte förfasa mig. Jag har idag blivit riktigt positivt överraskad, och det känns ju aldrig fel.

Ylva, som nu går i tvåan, skulle förutom baddräckt även ta med sig en långärmad tröja och ett par byxor till dagens simundervisning. Klassen skulle få prova på klädsim. Kul, tyckte jag.

*här kan ni tänka er valfri svordom*

Hårddiskkrasch.

Behöver jag nämna på vilken disk alla bilder låg? Och min nästan färdiga egenhändigt gjorda fjällflora.

Undervisning i hemmet - idag om fåglar

(Blir det fyra i rad? I så fall vann jag!)

Nu när det äntligen är kallt så är det ju lite mer synd om fåglarna. Vi har som vanligt hängt upp fågelmat utanför köksfönstret, så att man ska kunna titta på de små krabaterna när de kommer och äter. Och som vanligt häpnar jag över att barnen hinner glömma bort vad fåglarna heter från vinter till vinter. Är det inte så att barns hjärnor ska fungera som läskpapper - att det de en gång hört sitter som berget resten av livet? Tydligen inte på mina barn i alla fall, såvida det inte gäller handlingen i ett avsnitt av Witches eller Kalle Anka. Nej, nu är jag orättvis. Några fåglar kom de faktiskt ihåg.

Många nyanser av grått på nyårsafton

En gråkall dag - självaste nyårsafton -  fick jag förmånen att åka ut själv i backarna en stund. Maken gjorde det en stund dagen innan, för att få åka lite svarta backar utan att känna sig tvingad att hålla barnhastighet. För mig gick det åt andra hållet. Jag letade reda på obskyra små nedfarter som man aldrig åker i vanliga fall. Är man ensamvarg så är man. Jag älskar att vara helt ensam i backen, så att man kan stanna och lyssna till tystnaden. På vissa skidorter är det ju populärt med stora högtalare som står och skränar ut "den bästa musiken" i backen, eller åtminstone i liften. Jag är glad och tacksam att man slipper detta i Bydalsfjällen.

Man borde inte sova när natten faller på

De allra sista nätterna på det gamla året hade vi ett underbart månsken över dalen. Och så långt från storstaden så märker man ju verkligen hur ljust det blir. Vi satt en kväll i stugan och hade just tittat klart på den medhavda inspelningen av Ivanhoe (ety moderniteter som TV3 finns inte i stugan, och jag är närmast manisk när det gäller min nyårstradition att få se riddare och fagra damer till nyår) och jag var trött och helt inställd på att släcka ner, borsta tänderna och gå i säng. I det läget - när jag hade kunnat betala för att bli buren uppför trappan och slippa gå själv - kläcker maken ur sig följande:

-Vad sägs om att ta skotern upp på fjället och titta på utsikten? Det är kanske inte the chance of a lifetime, men åtminstone the chance of the year...

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.