Om att bygga tält, och diverse funderingar kring att vara en halvlat medelsvenssonfrilufsare med längtan efter friheten, lugnet och njutningen, snarare än strapatserna.

Har börjat bli vuxen och lärt mig att uppskatta naturen och dess oerhörda rikedomar mer och mer. Jobb, barn och andra intressen inkräktar dock ganska mycket på den lilla tid man har, så jag kommer inte ut så ofta som jag skulle vilja. Har blivit mycket inspirerad av "Fjäderlätt vandring" av Jörgen Johansson.
Drömmer just nu om att vandra genom Liechtenstein, i Slovenien och i Norge.
Jag har också fastnat i Gör-det-själv-träsket. Det är ju roligt både att skapa, och om detgår, spara pengar på att göra själv istället för att köpa dyra märkesprylar. Har under vintern 2007-08 lyckats sy mitt eget lilla tvåmanstält, och är mäkta stolt. Under kommande vinter kanske det blir en lättviktsryggsäck. Vi får se.

Användarnamn: Öhrnell

Intressen: Friluftsmat, Fiske, Vandring, Foto, Utförsåkning, Resor, Styrdans, släktforskning, gör-det-själv

Mer på profilsidan


Flitens lampa lyser - här kommer innervantar

 Paniken har slagit till! Det är ju bara några ynka dagar kvar till sportlovet, och jag hade ju lovat mig själv att jag skulle fixa varma handskar till ungarna innan dess. Jo, jag vet att det finns i affären, men sådana handskar har de redan. Eftersom de inte var tillräckligt bra, har de kompletterats med fingervantar i ull att ha inuti när det blir kallt. Och så har jag införskaffat handvärmare från Clas Ohlson att ha som backup i nödfall. 

Men det var ju det här med att sy egna. Jag köpte ju för länge sedan yllefilt som jag tänkte använda. Men hur gör man? Det visade sig vara plättlätt.  Allt man behöver är filt, papper, sax, nål och tråd, och gärna en befintlig handske för att få ett hum om lämplig storlek.

Mönster till Öhrnells yllebyxor

Här kommer en liten beskrivning till stickade yllebyxor hotpants i damstorlek M. Om man struntar i  intagningarna framtill så funkar de bra till mediumkarlar också. Brallorna är kanske inget för skidspåret, men väl till pimpelturen eller skoterturen då man sitter still.

Lämpligt garn är t.ex. Fuga (50% ull 50% akryl, maskintvättbart) som man bl.a. hittar på ICA Maxi, eller 7 Bröder (75% ull 25% polyamid) som finns på Rusta. Det är lite stickigare, men det är det jag har använt eftersom det var slut på Fuga i hela stan. Det lär ska ha blivit inne att sticka igen, har jag hört... Attans vad modern man har gått och blivit utan att veta om det.

Också dammodellen...

Efter några om och men så är jag äntligen klar med den mer propra dammodellen av yllebyxorna. De är sömlösa och varma.

Det här inlägget är mest så att mamma ska få se hur det blev. Jag ska försöka lägga ut en beskrivning på hur jag gjorde också, innan jag glömmer bort det. Det var i alla fall inte alls besvärligt. Det tar bara lite tid, men nu håller jag mig varm om rumpan i mina "woolen hotpants". 

Lång dags färd mot natt

Det var kolsvart ute när jag klev upp kvart över fyra i morse för att hinna till ett möte i  Umeå som började klockan åtta. Tre timmar upp med chefen medan det sakta ljusnade. Trevligt möte med killarna på Umeåkontoret, och en liten tripp 'down memory lane' när vi käkade lunch i bowlinghallen där jag hängde så mycket i ungdomens glada dagar.

Sedan samma tradiga E4 hem på eftermiddagen.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.