Bloggar > Mina Jörnisar och jag - det kunde ha varit ...

Mina Jörnisar och jag - det kunde ha varit ett liv på vägarna...

En friluftsblogg. Friluft såsomi kängor, ryggsäckar och tält. Och lite annat också kanske.

The quest for the holy backpack, S6 EP37

Inför sommarens lite längre fjällvandring har jag gjort iordning en ramrygga till sonen. Blev riktigt bra. 

Grunden utgörs av den ramsäck som jag beskrev i mitt första ryggsäcksinlägg för några år sedan. Men nu är det ny ram, nytt bärsystem, ny innerficka i locket, och äntligen en mindre bärpåse nederst på ramen som jag är nöjd med. Sedan är den givetvis utrustad med en ”dumpficka” på avbärarbälter.

Är svårt nöjd med den lilla packsäcken nederst. Fick en lite Haglöfsrygga av en kompis. En 70-talare kanske. Samma färg som den stora säcken som också är en Haglöfs. En Skarja.

 Den där etiketten, ni!  

Bärsystemet kommer från en Fjällräven Trapper 65. Har inte gjort nåt annat än att ta hela bakstycket från den säcken och försett med lämpliga spännen för fastsättning på ramen. Lite onödigt tungt bärsystem kanske, men det är justerbart och sonen växer ju fortfarande...

På avbärarbältet syns dumpfickan. Den är sydd av spilltyg från nyss nämnda Trapper. Tycker att en lite större löstagbar ficka på avbärarbältet är riktigt praktiskt. Däri åker sånt man vill ha lättillgängligt och jobbar aktivt med: karta, handskar, keps, eller sånt man tillfälligt vill Lägga ifrån sig utan att lägga det på marken.

På bältets andra sida syns en liten elastisk nätficka med resår för andra mindre saker. Kåsan, påsen med nötter och sånt.

Sidofickorna är på 10 liter var och löstagbara. Är helt omodifierade och tagna från en Berghaus Vulcan 100.

Som synes fanns det sidofickor på den lilla säcken som blev till packpåse. Kunde inte med att ta bort dem helt utan jag kortade av dem bara och så fick de hänga med. Oklart om de duger till nåt, men de är snygga ;-) Tror det ganska precis går ner en rulle med toapapper i dem. Men vi får se. De kanske ryker en vacker dag.

Ramen är från en Fjällräven av någon sort som jag glömt. Stabil och bra. Aluminium.

Innerlocket har fått en stor nätficka med en tvåvägs dragkedja. Därunder finns orginal-topplocksinnerfickan kvar. Upptar lite drygt halva locket. Utvändigt finns ytterligare en orginaltopplocksficka som upptar resterande del av lockets yta.

Säcken är redan testad av sonen innan de senaste modifieringarna då han inledde sommarlovet med sin första solotur till fjälls: 5 dagar i Grövelsjön. Pojken är stor nu. Och stark. Så hädanefter är det han som bär stora tältet! :-D

God tur och kom ihåg:

Ramryggor rules!!!

Postat 2019-07-04 20:36 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!