Bloggar > Liv i naturen > Utelördag med pannkakor och ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Utelördag med pannkakor och glittrande vatten

Idag, lördag, blev det en utedag. Jag bestämde mig  för att åka till Övre Glottern, ett naturreservat som jag inte brukar besöka så ofta men när jag väl gör det så undrar jag varför jag inte åker oftare! För varje gång slås man ju av den vackra omgivningen! Det blev några kilometer längs vattnet och så hade jag med ved så jag kunde göra pannkakor. Banan och vaniljpannkakor, det smakade verkligen gott!

Vilken dag det blev, solen lyste och vattnet glittrade i sjön. Tanken med den här turen var att njuta mer än att vandra, inte vandra mil efter mil, därför blev det en sakta liten tur och  många pauser längs vattnet. På vissa ställen låg det is kvar på sjön, på vissa ställen var det öppet. Men luften andades vår och det är ju verkligen en härlig känsla!

Vad ska man ha på sig då, när man vandrar en sån här vårdag, ca 11 grader och sol? Vandringskängor, sport-tights, linne, långärmad stretchtröja, skaljacka, buff som kan användas som både halsduk och mössa och en bekväm ryggsäck, det var vad jag hade på mig och det fungerade perfekt! Vantarna låg i ryggsäcken för även om det inte är så kallt är det skönt att värma händerna vid pauser. Jackan är en Everest och är köpt på Stadium för några år sedan och kängorna och ryggsäcken är köpt på en friluftsbutik på nätet, minns ingen vilken då det var några år sedan. Det är prylar som jag har använt år efter år och än har de hållit!

Vilken vårdag, men kallt i vattnet var det. Nu är sommaren efterlängtad!

Inlagt 2019-03-23 16:17 | Läst 1768 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-03-26 17:15   ulindh
Det såg både fint och gott ut!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar