Bloggar > Liv i naturen > Sup-paddling i Ågelsjön

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Sup-paddling i Ågelsjön

Skärgården i all ära men idag ville jag prova på någon av småsjöarna i mitt närområde. Det är ju det som är så fint med att bo där jag gör, valmöjligheten, hav eller sjö. Jag kollade upp väderprognosen, det skulle bli soligt men det som var ännu viktigare var ju såklart vinden. Det skulle blåsa 3-8 m/s och jag åkte iväg till närmsta sjö, helt beredd på att det inte skulle bli någon paddling överhuvudet taget. Det är ju början av säsongen, man är kanske lite otränad, det är väldigt, väldigt kallt i vattnet och 8m/s-vågor lät inte så värst lockande...

Hur som helst, när jag väl kommer fram till sjön var det helt vindstilla, inte en liten vindpust, det vill säga drömförutsättningar för suppande. Jo, det är ju en sån här sjö man drömmer om och längtar efter den långa och mörka vintern. Bättre  kan det inte bli. 

Jag hade en fantastisk stund där ute på vattnet. När benen var trötta var det bara att åka hem, närheten till stan är ju bara så bra. Ska man åka långt, då är det kajak som gäller. Ska man njuta och ta det lugnt, då är det sup-paddling som gäller.

Där ligger sjön så stilla, så stilla. Inte alls vad jag väntat mig, den överraskade mig verkligen med de perfekta förutsättningarna. 

Sup-paddling när den är som bäst! Det går inte att förklara hur det  känns att stå och paddla, man kommer väldigt högt upp och ser allting på botten. När man glider fram sådär fjäderlätt på vattnet, en dag som den här, ja det är svårt att förklara känslan..Då slår småsjön skärgården.

Inlagt 2019-04-22 20:16 | Läst 969 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-04-23 22:58   Sejrla
Så vackert! Det blir som extra bra de där gångerna som naturen ger en liten positiv överraskning
 
Svar 2019-05-05 16:58   kajak77
Tack för kommentaren, det var precis den känslan jag ville förmedla!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar