Bloggar > Liv i naturen > Saknar inget och behöver ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Saknar inget och behöver nästan ingenting

En dagstur blev det idag. Det är inte mycket som krävs för en dagstur; ett par väl ingångna vandringskängor, kläder du själv trivs i, gott humör. Och så lite saker att packa med: mer vatten än man tror, något att äta, något att sitta på, någon extratröja och en keps. Det är ju nästan ingenting, iallafall så lite att det ryms i en ryggsäck och det bara är att börja gå.

Planen idag var att upptäcka det blå spåret runt Lilla Älgsjön i Kolmården, totalt lite över 7 km. Man kan åka bil ända fram men jag valde bussen och fick några extra kilometrar.  Lite över en mil sammanlagt, en perfekt dagstur med många pauser. 

Den blå leden är verkligen vacker och vädret var perfekt. Soligt och sommarvärme men ändå lite fläktande i form av vindar. Det är konstigt vad lite man saknar när man är ute och går i något vackert. Tiden står stilla, tystnaden är total, tankarna flödar. Man saknar inget. Inget.

   

Inlagt 2018-05-09 21:16 | Läst 3020 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-05-15 15:48   fowwe
Tycker det är mycket sympatiskt med dina tankar om enkelheten i naturupplevelsen. Denna enkelhet försvinner ofta i våra bekymmer om utrustning eller planering när vi ska göra en tur. Och väl ute så har vi nog ofta svårt att vara vidöppna för själva upplevelsen. Det finns säkert mycket att skriva om denna enkelhet, och vad som är själva kärnan i naturupplevelsen. Jag läser gärna mer!
 
Svar 2018-05-16 10:49   kajak77
Tack för reflektionen! Handlar ju om, precis som du skriver, att vara närvarande i nuet och vara öppen för det vackra runtomkring! Önskar dig många fina turer, var du än kommer att befinna dig, framöver!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!