Bloggar > Liv i naturen > Packat inför utenatten och ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Packat inför utenatten och söt värmeflaska

Imorgon tänkte jag göra årets första utenatt. Idag har jag förberett och packat. Jag tänkte sätta upp tältet imorgon när jag kommer hem vid fyra, medan det fortfarande är relativt ljust, och nu är allt packat och klart. Det kommer bli första gången jag sover ute mitt i vintern. Har jag packat allt? Tält, liggunderlag, luftmadrass, vintersovsäck, ullkläder, fleecekläder, dunjacka, ullstrumpor, duntofflor, fårskinn, buff, mössa, tjocka vinterhandskar, fleecefilt(att ha i sovsäcken ifall), kudde, pannlampa....och en flaska att fylla med kokhett vatten. Jag gissar på att jag inte kommer att frysa i morgon natt?!

Flaskan att fylla med varmt vatten blev lite söt,tycker jag, helt min stil. Det är en vanlig läskflaska klädd med två strumpor.

Jag är redo att ta mig an den första utenatten, Januari. Utrustningen är provad och godkänd av mig.

Inlagt 2018-01-14 19:32 | Läst 2103 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-01-14 21:48   Nyingen
Det kommer gå superbra! Det är inte så märkvärdigt att sova ute på vintern. Bara mysigare. Fast inte om man måste upp och kissa mitt i natten. Det är jobbigt...
Lycka till!!
 
Svar 2018-01-15 09:48   Christofer Bruhn
Ibland vid obekväma förhållanden .Kanske ide’ kisssa tex i något (fryspåse )och vara kvar i tältet.?
En tanke i nöd..
 
Svar 2018-01-15 22:13   Nyingen
Ähhh sååå farligg är det inte att gå ut å kissa. Skönt efteråt. Mest mentalt svårt att bestämma sig. Det är ju inte så att man fryser ihjäl... :-)
 
Svar 2018-01-16 22:20   Christofer Bruhn
Nej det förstås brukat ju vara vackert stämningsfylld natur under natten . Bra att ta med kameran.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in