Bloggar > Liv i naturen > Novemberdis Övre Glottern

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Novemberdis Övre Glottern

En dag i november, gjorde jag en vandring runt Övre Glottern. Trots att vädret inte var det bästa, solen lyste med sin frånvaro, det duggade lite lätt och var två grader kallt, så var det ändå underbart att få komma ut i naturen några timmar.

Det finns något rofyllt i det färglösa tillstånd som naturen befinner sig i nu. Inga färgsprakande färger, inga överaskningar, inga utsvävningar, inte ens någon stress att det vackra snart är förbi och inte så mycket folk ute. Bara ett stort lugn. Och en stillhet som är underbar.

Regndroppar på granarnas grenar. Jag stannade upp och tittade på dessa, när jag ändå hade all tid i världen, ja åtminstone tills mörkret la sig över skogen. Regndropparna, de obeslutsamma, hänga kvar eller kasta sig ut och krossas mot marken. Små detaljer som man inte stöter på i stan.

Lagom till mörkret kom var det ändå dags att bege sig hemåt och förbereda för en hemmakväll. Tända lite ljus och njuta av mörkret. Ja, för dagarna är korta nu och mörkret är stort. Men när man har varit ute en hel dag, då är det bara mysigt med mörker och kyla.

Jag kommer gärna tillbaka. Snart.

 

Inlagt 2017-11-11 20:27 | Läst 1994 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!