Bloggar > Liv i naturen > När tankarna kretsar kring ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

När tankarna kretsar kring ryggsäckar mest hela tiden

Jag var häromdagen och provade ryggsäckar på Naturkompaniet. De senaste dagarna har jag verkligen känt ett behov av en större ryggsäck. Konstigt hur ett sådant behov kan uppkomma sådär, när jag inte har någon resa inbokad och egentligen inget verkligt behov.

 Jag har tre ryggsäckar som jag använder mycket. En ryggsäck är en viktig utrustning när man är ute. En bra ryggsäck ska vara tålig, snygg och praktisk. Jag vill gärna ha lite småfack på min ryggsäck och så vill jag ju att ryggsäcken ska ha någon trevlig färg. Mina ryggsäckar är blåa och röda, det är jag helt nöjd med. Jag skulle nog inte köpa en ryggsäck i svart, grå eller mörkgrön. 

Jag tycker väldigt bra om mina tre ryggsäckar. Om det är nåt jag kanske saknar ibland är det en ryggsäck av en större modell, som man kan använda för längre turer. En ryggsäck där tält, sovsäck, liggunderlag, kläder och mat ryms. Och kanske jag saknar en sådan där liten löparryggsäck, det ser så smidigt ut att ha en sådan om man bara ska ut några timmar eller en dag. Jag bär mig oftast inte med mig vatten när jag är ute och går, utan vattenrenare istället.

Jag har en Haglöfs 60 liter. Den är minst 10 år men har hållit och den ser fortfarande fräsch ut. Vad jag gillar med den ryggsäcken är att den känns så rejäl. Den har också många småfack och ett rejält midjebälte. Den är verkligen bekväm att bära. Sedan har jag en Bergans 28 liter, anledningen till varför jag köpte den var för jag ville ha en stor dagsryggsäck eller kanske ha en ryggsäck om man ska sova över en natt någonstans. Den ryggsäcken är speciellt snygg och jag älskar den ljusblåa färgen. Slutligen har jag en mindre dagsryggsäck, en The North face, vet inte hur många liter den tar men mindre än 28. Den använder jag som dagsryggsäck. Det ryms ganska mycket eftersom den har remmar så man kan spänna fast saker eller kläder utanpå. 

Jag såg en väldigt fin ryggsäck i storleken 70 liter men frågan är om den är för liten? När jag inte riktigt vet vad jag ska använda den till, är det lite svårt att besvara den frågan...

Inlagt 2018-08-06 21:57 | Läst 2801 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-08-07 07:04   MonicaKa
Hm, om behovet inte är helt akut, ingen aktivitet planerad, passa på att läsa på ännu mer och titta på alternativ. Det kommer ju nya modeller hela tiden! Fundera på vilka funktioner du tycker är viktiga, som du skriver om olika typer av fack t ex. Storlek, vad den får väga, material, känsla, ... och vad det är som du ska ha med som gör att du behöver mer än de 60 liter du har. Kanske istället byta andra delar av utrustningen till mindre/lättare alternativ?
För löpning kan jag tipsa om det som kallas löparväst, om du inte redan hittat denna typ. Sitter skumpfritt när man springer (skönt!), och man kan förutom vätska få ner lite saker som man kan behöva under en lättpackad dag/timmar ute.
Men visst är det kul att kolla in ryggsäckar!!!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!