Bloggar > Liv i naturen > Liten vandring Kolmården med ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Liten vandring Kolmården med barn

En måndag i juli tog vi bussen ut till Kolmården, Vildmarkshotellet. Tanken var att gå på tur i Kolmården och vi hade barn med oss, så vandringen fick inte vara alltför lång eller krävande. 

Vid Vildmarkshotellet hittade vi skyltar och sedan följde vi vandringsleden mot Marmorbruket, orangefärgat. En liten bit in i skogen delade sig leden och vi tog den övre, mot vindskyddet. Bitvis var det ganska brant men 5-åringen trampade på tappert.

Efter ca 1 km nådde vi vårt första mål, vindskyddet. Jag hade läst att vindskyddet hade blåst ner i stormen men där stod det alltså. Utsikten från detta ställe är bedårande vacker och just denna dag var det väldigt lugnt och stilla, ett spegelblankt Bråviken fick vi bevittna.

Efter att ha ätit lite matsäck vid vindskyddet fortsatte vi på den orange leden. Efter en liten sträcka kom vi till en högre utsiktsplats där det endast fanns några bänkar men oj vilken utsikt! Värt!

Vi fortsatte sedan ner mot Marmorbruket och gick tillbaka på den orange leden, fast längs vattnet istället. Den stigen är lite planare och lättare att gå på. Till slut nådde vi Vildmarkshotellet igen. En liten lagom sträcka på 3 km sammanlagt.

Inlagt 2017-07-15 17:19 | Läst 1748 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!