Bloggar > Liv i naturen > Inställd utenatt

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Inställd utenatt

Idag hade jag tänkt göra min första utenatt men efter att ha uppdaterat mig på vädret nu framåt lunch så kommer jag att ställa in utenatten.  Det kommer inte att bli så kallt inatt, max några minusgrader men det kommer att blåsa extremt mycket, upp till 15-16 m/s i vindbyarna. Jag får helt enkelt mysa ner mig hemma i soffan ikväll  och vänta på bättre väder. Vi får se hur de kommande tre nätterna blir vädermässigt, om jag kan få till en ute natt de tre kommande nätterna. Hur som helst så är det ju nästan halva månaden kvar så jag har ändå gott om tid att pricka in en utenatt till lite bättre förutsättningar. Blåsten gör att några minusgrader kan upplevas som -10 om man har otur och eftersom det här är första gången jag ska använda min vinterutrustning blir blåsten en riskfaktor.  Jag tar det lilla lugna, som man säger. Ser fram emot en myskväll hemma i soffan medan det blåser och viner utanför fönstret, det kan vara mysigt det med.

Inlagt 2018-01-15 10:51 | Läst 1867 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-01-15 11:02   Helena Traneving
Utenätter gör man för att skapa en upplevelse som är njutbar. Klokt tänkt att avbryta om du inte kände dig bekväm med situationen.
/Helena
 
Svar 2018-01-15 19:11   kajak77
Japp, det går fler tåg som man säger!
 
2018-01-15 19:19   Photographer
Du gör helt rätt.
Här finns den ultimata förklaringen till förutsättning för övernattning ute.
https://www.youtube.com/watch?v=mTQ7gOT1eZM&sns=em

//Johnny
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar