Bloggar > Liv i naturen > Inspirationsföreläsning

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Inspirationsföreläsning

Idag har jag gått på en inspirationsföreläsning som ett reseföretag anordnade i Norrköping. Temat var vandring för nybörjare och äventyrare, dvs egentligen alla vandrare.

Det var en inspirerande föreläsning med mycket bilder och humor. Dock så låg tyngdpunkten just på resorna som företaget anordnar och det var inte så mycket prat om vandring egentligen. Det hade varit intressant att få höra lite mer om vandring i stort i olika miljöer och utrustning/kläder i olika miljöer och väder.  Det pratades lite om att på höga höjder kan kroppen inte tillgodose sig syre på samma sätt och lite om acklimatisering, att man ska gå på hög höjd och sova på lägre höjd. Väldigt grundläggande med andra ord. På samma sätt pratades det lite ytligt om kläder, att man ska klä sig enligt tre-lagers principen..också det var ju inget nytt.

Blev jag inspirerad till någonting då? Ja, tanken har ju funnits förut att bestiga Kebnekaise och den känslan blev starkare. Det måste vara en fantastisk känsla att stå på toppen av Sveriges högsta berg. Samtidigt är det ju väldigt mycket gruppkänsla över konceptet och frågan är när man väl står där på toppen, om man verkligen vill göra det med 25 andra personer? Ja, det får jag väl fundera lite på. 

Men i stort sett, en trevlig och inspirerande föreläsning i en tid då naturen har tagit paus. Förutom denna lilla kvist då. 

 

Inlagt 2018-11-18 18:29 | Läst 888 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-11-19 10:25   hansnydahl
Det är bra med inspiration, men för att slippa besvikelsen av att bestiga "fel" topp i Kebnekaise bör du hålla dig uppdaterad innan du ger dig av.

Den 8:e augusti rapporterades det nämligen att Nordtoppen nu blivit högre än Sydtoppen - eller snarare att det är Sydtoppen som krymper då toppglaciären smälter. Nordtoppen var den 8:e augusti 2096,8 m mot Sydtoppens 2096,5 m. Glaciären växer kanske på lite under vintern så att Sydtoppen blir högre igen.

För mig har höjderna bara akademiskt värde då vyerna lär vara fantastiska från båda topparna. Hoppas att du kommer upp.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in