Bloggar > Liv i naturen

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Vintertur i sagolikt ljus

Jag har längtat ut i naturen  och idag blev det äntligen av. En dagstur i Glotternskogarna! Och vilken dag det blev! Det var ca -5 grader kallt, himlen var ibland alldeles blå och ibland alldeles vit och snön gnistrade i solen. Det var alldeles tyst i skogen och luften var kall.  Det kändes som att beträda en sagovärld, att gå i den djupa snön och bland de snöklädda granarna. Tänk att vintern kan vara så vacker! Så sagolik!

Jag gick från Graversfors till Övre Glottern på Östgötaleden. Stannade för lunch vid en liten sjö, kycklingsmörgås och varm soppa. Stundtals var det väldigt mycket snö och ganska tungt att gå, speciellt på grusvägarna där inga bilar hade kört på ett bra tag. Inte en människa träffade jag på och naturen var orörd. Sammanfattningsvis en fin dagstur i ett sagolikt vinterlandskap.

 

Att följa sina egna spår i snön är magiskt. Och så ljuset. 

Solen tittar fram.

Smakade väldigt gott med soppa.

Visst är det vackert när himlen och snön har samma färg och liksom smälter ihop?

Den här sjön var isbelagd och visst är ljuset magiskt mitt ute på en isbelagd sjö men att tänka på riskerna ingår i beräknandet, så jag höll mig på land.

Skogens skrud består av täta granar, där skulle man lugnt kunna ta sig en utenatt.

Solen går ner tidigt på vintern, bäst att skynda sig tillbaka.

Postat 2018-02-09 18:21 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

 

Logga in