Bloggar > Liv i naturen > Första utenatten

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Första utenatten

Då var äntligen den första utenatten på 2018 avklarad. Jippie! Och första gången jag sov ute mitt på vintern också!

Jag försökte få med mig någon kompis igår kväll och vi pratade lite om att åka upp till Övre Glottern och bada lite bastu samtidigt. Men det blev något strul när jag skulle boka och sedan kom sällskapet på att han inte hade någon vintersovsäck så kanske var det lite kallt att sova ute mitt i vintern ändå. Så han bangade helt enkelt.

Så när han åkte hem, för att sova i sin varma säng flyttade jag ut på gården. Eftersom jag bor mitt i stan med massa hus runtomkring kändes det lite märkligt att slå upp tältet där. Ungefär som: 'Vad håller jag på med, det här är ju inte normalt på något endaste vis?' Men jag ville verkligen göra min utenatt och förutsättningarna var verkligen perfekta. Som mest 0 grader under natten, nästan vindstilla och uppehåll. 

Frös jag? Nej, det gjorde jag inte, snarare kanske jag hade tagit på mig lite för mycket kläder. Den nya vintersovsäcken var helt underbar att sova i, varm och stor. Jag hade också fyllt upp några värmeflaskor. Vidare sov jag i ullunderställ, ullsockar, fodrade handskar, mössa och så en tunn dunjacka. Dunjackan var lite obekväm att sova i och det blev lite varmt så den hade jag helt enkelt kunnat hoppa över.

Så den första utenatten gick bra. Det går ju suveränt fint att sova ute mitt på vintern också, kan man konstatera. Det enda jag saknade var en stor brasa, inte för värmens skull utan för mysighetskänslan. En eld får det bli nästa gång och då hoppas jag att jag är mitt ute i skogen, i ingenstans helst.

Nummer 1, januari avklarad.

 Istället för eld mitt i stan, ett ljus som drivs på batteri skyddad av en vanlig plastpåse. 

Inlagt 2018-01-17 11:14 | Läst 3069 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-01-17 11:37   ulindh
Härligt att ha testat utrustningen!
 
Svar 2018-01-17 17:49   kajak77
Ja, det var det! Ha en fin kväll!
 
2018-01-17 12:23   luleå
Men så mycket kläder och sova i när det var så pass varmt ute???
 
Svar 2018-01-17 17:50   kajak77
Ja, jag är frusen utav mig och tar hellre på mig för mycket kläder än för lite! Ha en fin kväll!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in