Bloggar > Liv i naturen > En magisk aprilnatt

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

En magisk aprilnatt

Jag har inte varit så aktiv i naturen månaderna som gått. Och det beror på att det varit lite intensivt på arbetsfronten, jag har saknat tid och kraft. Men en kväll i april åkte vi spontant ut till Ågelsjön. Och vilken kväll och natt det blev! Dimmoln svävade över vattnet, det var helt enkelt magiskt. Så vackert! Sist jag var här var sjön isbelagd..ganska coolt, minst sagt, med skiftningarna i naturen. Vi gick upp till toppen men det blev snabbt mörkt och plötsligt var det becksvart. Vi hade glömt pannlampor  och vi tappade bort stigen men efter lite irrande hittade vi den igen.

Vi frös, i vår spontanitet hade vi också glömt att ta med extra kläder. Men vilken natt. Tunna dimslöjor dansade, fladdrande över vattnet. Tiden stod stilla. Kanske hade vi inte den här tiden, egentligen? Kanske vi borde sitta hemma vid köksbordet och förbereda något projekt inför morgondagen? Kanske. Förmodligen. Men det hör inte hit.  Älvorna dansade och dansade. Och våra själar, dansade av skönheten, en natt.

Inlagt 2018-05-07 13:28 | Läst 2047 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-05-08 08:23   Småtärna
Äntligen blir det lite slitna uttrycket carpe diem konkret!
Din vackra text förgyller min tågtur till jobbet. Tack!
Cecilia
 
Svar 2018-05-08 12:11   kajak77
Carpe diem, forever and ever! Tack för att du läste min text!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!