Bloggar > Liv i naturen > En helg med utevistelse och ...

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

En helg med utevistelse och matlagning

Vilket vårväder det har varit idag i mellersta Sverige, soligt och nästan tio plusgrader, man får verkligen lust att åka ut i naturen! Igår och idag har jag varit ute och jag har provat att laga mat på den nya muurikkan. Igår gjorde jag kycklingwok och idag blev det hamburgare. Det blev fantastiskt gott faktiskt! Jag är väldigt nöjd med muurikan och jag gissar att det kommer att bli mycket ute-matlagning i vår. 

Spännande, det här var igår och första gången jag använde murrikan. Planen var en kycklingwok men jag var inte alls säker på att det skulle bli en wok, hade kunnat bli nästan vad som helst. Jag hade förberett kycklingen hemma, skurit den i små bitar och marinerat den. Jag hade även skurit grönsaker och tagit med olja, kryddor och soja.

Planen var att göra woken i tre steg: först på med kycklingen, eftersom den tar längst tid att steka, sedan grönsakerna och sist nudlarna med lite extra vatten. Broccolin köpte vi på vägen, annars skulle jag ha tinat de i förväg och skurit de i mindre bitar.

Klart! Det blev fantastiskt gott!

Dagens rätt blev hamburgare och det var väldigt enkelt att göra, bara att lägga på och steka några minuter på varje sida. Jag hade förberett hemma; skurit upp tomat, lök osv och sedan var det bara att lägga på vad man ville ha. 

Min 7-åring var med som provsmakare och hamburgaren fick klart godkänt! Han åt till och med två!

Dagens utsikt! Vilken vacker vårdag! Sol ute och mätt känsla i magen! Kan det bli bättre?

Inlagt 2019-02-24 18:02 | Läst 1203 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!